ال اس دی چیست؟ (LSD) و مواد خیال انگیز و نحوه ترک آن ها
کمپ ترک اعتیاد فرمانیه (بهترین مرکز ترک اعتیاد لاکچری در تهران) این مقاله را به معرفی مواد خیال انگیز و توهم زا مانند LSD اختصاص داده است. با این که این ماده از لحاظ فیزیکی اعتیاد آور نیست اما از لحاظ روحی و روانی مشکلات زیادی را برای فرد مصرف کننده به همراه میآورد. در ادامه با تاریخچه و علائم مصرف آن آشنا می شوید.
در این مقاله خواهید خواند:
- ال اس دی (LSD) چیست؟
- تاثیر مواد اوهام آور همانند LSD
- علائم اعتیاد به LSD و سایر مواد توهم زا
- آثار احتمالی مصرف LSD در بلند مدت
- عوارض ترک LSD
- ترک اعتیاد مواد توهم زا و ال اس دی
ال اس دی (LSD) چیست؟
ال اس دی (LSD) که مخفف لی سرجیک، اسید دی اتیل امید 25 است، احتمالا مشهورترین ماده تخیل آور و اوهام برانگیز میباشد. اما بسیاری از مواد مخدر دیگر نیز اینگونه تاثیر را دارند و بعضی از آنها به استثناء ال اس دی که در آزمایشگاهها ساخته میشود در طبیعت بسیار یافت میشوند. برای مثال مس کالین از کاکتوس بدون تیغ که بومی منطقه مکزیک و برخی از مناطق جنوبی غربی ایالات متحده است گرفته میشود. پسی لوسی مین یکی دیگر از مواد اوهام آور است که از نوعی قارچ که در بسیاری از نقاط جهان پرورش مییابد بدست میآید. از جمله دیگر مواد تخیل انگیز اس تی پی که مخفف سکون، آرام بخش و سکوت است و دیگی دی او ام است که مخفف فرمول شیمیایی ماده 5/2 دی منکسیل -4- متیل آمفتامین است. چنانچه فردی به یک نوع قارچی که از آن ماده تخیل آور گرفته می شود و اصطلاحا «سحر» میگویند دست یابد میتواند آن را قانونا بخورد و بفروشد اگرچه مصرف نوع سمی قارچ ممکن است شخص را هلاک نماید.
ال اس دی و دیگر مواد خیال انگیز و اوهام آور در سالهای 1960 و 1970 مورد استقبال بسیار مردم قرار گرفتند، اما چگونگی تاثیر و عمل این مواد ناشناخته بوده و اکنون نیز چنین است. اینگونه مواد مسلما آثار غیر معمول گوناگونی بر روان انسان دارند. بر اثر مصرف این مواد نیروی حواس پنجگانه ما افزایش مییابد: رنگها روشن تر جلوه میکند، یک تکه پارچه یا یک تابلوی نقاشی رنگ درخشان بسیار چشمگیری میگیرد. حواس لامسه و شنوایی نیز تحت تاثیر قرار گرفته و صدای تیک تیک ساعت به طور غیر قابل تحمل ناگهان بلند به نظر میآید. روند طبیعی تفکر نیز تغییر مییابد. حواس شنوایی و بینایی دستخوش اوهام و تخیلات میگردند. احساسات و ترسهای سرکوب شده آزاد میشوند. محدودیتهای اجتماعی متداول از بین میروند. بعضی از مصرف کنندگان این مواد تحت تاثیر وهم و خیال جان خود را از دست دادهاند. برای مثال آنها که تصور میکردند قادر به پرواز کردن هستند از ساختمانهای بلند خود را به بیرون افکندهاند.
تاثیر مواد اوهام آور همانند LSD
مهم ترین خطر مصرف این مواد این است که چون بر ذهن و شخصیت افراد اثر می گذارند ممکن است مشکلات جدی روانی را ایجاد نمایند.
در کتابی که در سال 1967 تحت عنوان حقایق پزشکی، روانی و اجتماعی مواد مخدر توسط شرکت پنگوئن انتشار یافت، نویسنده کتاب آقای پیتر لاری می گوید، مصرف کنندگان پنهانی مواد اوهام آور امکان ندارد آن را در حضور افرادی مصرف نمایند که از چگونگی آثار این مواد بر بدن و مایلند آنان را از آثار سوء آن آگاه نمایند. این عمل درست مثل آن است که فرد مصرف کننده را لباس مخصوص غواصی را پوشانیده و او را به آب بیندازید، بدون اینکه به وی چگونگی استفاده از وسایل را یاد دهند. حتی در شرایط درمانگاهی هم بیان نتایج حاصل از تجربه این مواد از نظر معتاد قابل اطمینان نمیباشد.
ال اس دی و دیگر مواد اوهام آور از لحاظ جسمی اعتیاد آور نیستند، اما فرد هنگامی که برای فراز از دنیای واقعی یکی از این مواد را مصرف نماید و احساس کند که دنیای جدید را ترجیح میدهد، در چنگال مصرف آن گرفتار میگردد. در صورتی که این موضوع با اعتیادهای متداول روانی و جسمانی ناشی از دیگر موادی که در این کتاب مورد بحث قرار گرفته نسبتا متفاوت است.
علائم اعتیاد به LSD و سایر مواد توهم زا
مصرف کنندگان اینگونه مواد تا مدتها پس از ترک از خیالات و اوهامی که بر جای می ماند رنج میبرند. خواب آنها نیز معمولا دچار بی نظمی می شود. آنها ممکن است سرگیجه، حال بهم خوردگی، تعرق و اضطراب داشته باشند. سردرد و ارتعاش در اعضای بدن نیز احتمالا اتفاق می افتد. مشکلات مالی نیز گاهی برای مصرف کنندگان این مواد به وجود می آید و همچنین به علت همراه داشتن این ماده مخدر غالبا با مجریان قانون درگیری پیدا میکنند.
آثار احتمالی مصرف LSD در بلند مدت
مصرف ال اس دی و دیگر مواد خیال انگیز و اوهام آور موجب اضطراب و دیگر مشکلات روانی در بلند مدت می شود. بعد از گذشت شش ماه از مصرف این ماده مخدر، ممکن است آثار مصرف آن مجددا باز گردد، اگرچه این آثار کوتاه مدت است اما ممکن است تا مدت ها بر جای ماند. اثرات جانبی حاصل از مصرف LSD در بلند مدت ایجاد تغییرات هیجانی و حسی در مصرف كننده است.
عوارض ترک LSD
ال اس دی از لحاظ فیزیکی اعتیاد آور نیست و بنابراین پس از ترک آن هیچگونه آثار بدنی مشاهده نمیشود. تنها فرد مصرف کننده از لحاظ روانی تمایل به مصرف دوباره دارد و ممکن است تا مدتی به راحتی نتواند بین دنیای واقعی و دنیای خیالی تماییز قائل شود. بنابراین باید به فرد مصرف کننده کمک کرد تا بتواند از دنیای توهمی خودش جدا شود.
ترک اعتیاد مواد توهم زا و ال اس دی
برای ترک، مصرف کننده فقط باید مصرف را متوقف نماید. مواد خیال انگیز و اوهام آور اعتیاد آور نیستند و ترک مصرف آنها معمولا مشکلات به خصوصی ایجاد نمینماید. بهتر است برای دورهای آنها به کمپ ترک اعتیاد مراجعه نمایند تا بتوانند به مرور به دنیای واقعی برگشته و از دنیای توهمی و خیالی خود جدا شوند.
بهترین روش قطع مصرف مواد توهم زا مانند LSD در کمپ ترک اعتیاد فرمانیه:
تلفن: 02122290484 - 02122295499
همراه: 09106886964