علائم خماری شیشه و نشانههای اعتیاد به ماده مخدر شیشه چیست؟ اگر فردی با نشانه اعتیاد دیدم برای کمک به او چه کاری انجام دهم؟
آیا میدانید یک فرد مبتلا به شیشه دارای چه نشانههای رفتاری و جسمی است؟در واقع علائم خماری شیشه در او چگونه است؟ اولین وظیفه خانوادهها در قبال فرزندان معتاد به شیشه چیست؟ آیا فردی که شیشه مصرف میکند قادر است شیشه را ترک کند و سراغ آن نرود؟ بهترین راه برای شناسایی فرد معتاد به شیشه چیست؟ چطور فرد مبتلا به شیشه را از فرد غیر مبتلا تشخیص دهیم؟ همه اینها سوالاتی است که متخصصین کمپ ترک اعتیاد فرمانیه در ادامه این مقاله به آنها پاسخ میدهند.
ابتدا سعی کردیم توضیحاتی در مورد خماری شیشه صحبت کنیم چون بیشتر مورد سوال شما عزیزان قرار گرفته و بعد در طول این مقاله میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که با مصرف شیشه چه نشانههایی در فرد مصرف کننده ظاهر میشود و چه اثراتی در کوتاه مدت و بلند مدت به دنبال خود دارد. طبیعیست که علائم مصرف شیشه در افراد مصرف کننده متفاوت است و به یک شکل بروز پیدا نمیکند. همچنین نوع روش مصرف شیشه و دز مواد مخدر میتواند در بروز علائم مختلف تاثیر بگذارد.
بوی مواد مخدر شیشه
این ماده مخدر به صورت کریستال سفید و شفاف، بی بو، و تلخ مزه است و قابل حل در آب یا الکل است و به همین دلیل قابلیت تزریق در بدن دارد و بلافاصله بعد از مصرف حالتی به نام flashدر فرد رخ میدهد.
خماری شیشه چیست؟
خماری شیشه چیست؟ و فرد معتاد چگونه میتواند دردهای ناشی از این خماری را کاهش دهد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم در واقع خماری حالت ناخوشایندی است که در اثر ترک ماده مخدر ظاهر میشود که در طولانی مدت مانند هر ماده مخدر دیگری در بدن انسان با علائمی از قبیل خشکی دهان، حالت تهوع، سر درد و سرگیجه، تپش قلب لرزش بدن و به خصوص دست را به همراه دارد.
علائم خماری شیشه چگونه است؟
اعتیاد به مواد مخدر مثل اعتیاد به هروئین، تریاک، مورفین و یا شیشه وابستگی روانی و جسمی ایجاد میکند؛ زمانی که فرد معتاد تصمیم میگیرد که مصرف شیشه خود را قطع کند یا میزان مصرف آن را کم کند علائم خماری در او هویدا میشود. ابتدا نشانههای ترک و خماری شیشه ضعیف است اما بعد از مدتی و به تدریج بیشتر میشود. تحمل نشانه های خماری بسیار سخت و دشوار است و یکی از عواملی است که فرد وسوسه میشود که دوز مصرف خود را بالا ببرد.
افرادی که از مواد توهم زا استفاده میکنند ممکن است به حالات روانی ناشی از آن وابستگی پیدا کنند. این مسئله باعث میشود میل شدید به مصرف مجدد در آنها به وجود بیاید.
علامت ترک رایجی که با کنار گذاشتن مواد توهمزا اتفاق میافتد، حالت روانی است که به آن فلش بک گفته میشود. در فلش بک عوارض روانی ناشی از مصرف توهمزا نظیر توهمهای بینایی، شنوایی و هذیانها به طور ناگهانی و حتی ماه پس از ترک ماده برای فرد اتفاق میافتند.
بهترین راه برای ترک شیشه یا هر ماده مخدر دیگری برای فرد مصرف کننده این است که در کلینیکهای تخصصی و یا مرکز ترک اعتیاد تحت نظر باشد تا تحمل این علائم ناخوشایند تا حد زیادی آسان شود.
معمولا چه کسانی به مصرف شیشه روی میآورند؟
ماده مخدر شیشه یا کریستال برخلاف مواد مخدر دیگر که آرامشبخش هستند، موجب افزایش انرژی و تحرک هیجان میشود. در نتیجه افرادی به این ماده مخدر روی میآورند که نیاز به افزایش لذت و هوشیاری و یا تمرکز زیاد برای انجام فعالیتهای خود دارند. ولی معمولا برای اهداف تفریحی استفاده میشود.
البته امروزه تناسب اندام و لاغری در خانمها از اهمیت ویژهای برخوردار است. از آنجایی که فرایند لاغری طولانی مدت و سخت است بسیاری افراد برای اینکه راه صد ساله را یک شبه طی کنند به مصرف شیشه گرایش پیدا میکنند تا در مدت زمان کوتاهی به وزن دلخواهشان برسند.
همچنین مصرف شیشه در بسیاری از نوجوانان و جوانان شایع شده و دلیلش میتواند این تفکر باشد که مصرف شیشه تمرکز را افزایش میدهد و انجام اموری مثل درس خواندن را تسهیل میکند و باعث میشود که ذهن باز شود و در درس یا شغل خود بهترین عملکرد را داشته باشند اما واقعیت این نیست.
علائم مصرف شیشه برای اولین بار
پس از مصرف شیشه دو نوع ماده شیمیایی دوپامین و نوراپی نفرین آزاد میشود و باعث ایجاد تغییرات شیمیایی در سیستم عصبی مغز میگردد. اگر فردی شیشه را در دوزهای پایین مصرف کند حالت سرخوشی و افزایش هوشیاری و رفع خستگی را به صورت کوتاه مدت تجربه میکند. دقت داشته باشید قبل از کاهش غلظت ماده شیشه در خون، آثار خوشایند خود را که معمولا بعد از سه ساعت هست از دست میدهد، یعنی فرد مصرف کننده شیشه سعی میکند تا حالت سرخوشی خود را حفظ کند و در شبانه روز به صورت مکرر یعنی 8 بار مصرف کند و به مصرف این ماده احتیاج پیدا میکند. اما فردی که دوز بالایی از شیشه را مصرف میکند رفتارهای غیر معمول از خود بروز میدهد و در موارد شدید تر دچارهزیان گویی و توهم میشود.
علائم و نشانه های اعتیاد به شیشه
با مصرف شیشه علائم و نشانه های مختلفی در فرد بروز پیدا میکند که برخی از آنها در جسم او ظاهر میشود و برخی هم در رفتار او نمایان میگردد که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم.
علائم و نشانه های رفتاری اعتیاد به شیشه
- پرحرفی
- پرخاشگری
- سوءظن
- خشم
- بدبینی (پارانویید)
- عدم تمرکز
- سوءبرداشت از رفتار دیگران
- بیقراری
- توهم و هذیان گویی
علائم و نشانه های جسمی اعتیاد به شیشه
- احساس انرژی زیاد
- فعالیت بیش از حد
- افزایش دمای بدن
- افزایش ضربان قلب
- افزایش فشارخون
- لرزش دستها
- خشکی دهان
- بوی بد دهان
- خراب شدن دندانها
- گشاد شدن شدید مردمک چشم
- گود رفتگی زیر چشم
اگر نشانه های اعتیاد به شیشه را در اطرافیانمان دیدیم چه کنیم؟
با توجه به علائمی که ذکر کردیم بر همه واجب است که برای نجات خود فرد مصرف کننده و یا اطرافیانش حواس خود را جمع کرده و به اطرافیانمان بیشتر توجه کنیم تا به محض بروز علائم و شناسایی آن، آنها را به ترک تشویق و به کمپهای ترک اعتیاد معتبر معرفی کنیم.
"تا زمانی که نشانه اعتیاد به شیشه را ندانید نمی توانید به فرد مبتلا کمک کنید"
پیشنهاد کمپ ترک اعتیاد فرمانیه این است در صورتی که علائم اعتیاد به شیشه را در اطرافیان و عزیزان خود مشاهده کردید، قبل از هرگونه اقدامی با مشاوران و متخصصان این مرکز اعتیاد با شماره 09106886964 تماس بگیرید. مشاورین متخصص ما به شما کمک میکنند تا با توجه به شرایط فرد معتاد بهترین روش برای ترک شیشه را انتخاب کنید.
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
تلفن: 02122290484 - 02122295499
همراه: 09106886964