کمیکال چیست و عوارض کمیکال و روش های ترک آن کدام است؟
در این چند سال اخیر نام کمیکال حتما به گوشتان خورده است و از خود پرسیدهاید که اصلا مواد مخدر کمیکال چیست و مصرف آن چه عوارضی دارد؟ و آیا با مصرف آن فرد معتاد به حساب میآید و اگر معتاد شد راه رهایی و ترک اعتیاد چیست؟ اینها سوالاتیست که میخواهیم به آنها پاسخ دهیم.
آنچه در این مقاله میخوانید:
برای این که بهتر بفهمیم مواد مخدر کمیکال چیست بهتر دیدیم که ابتدا نگاهی به تاریخچه مواد کمیکال در ایران بیاندازیم. به علاوه در این مقاله کمپ ترک اعتیاد فرمانیه (متخصص در ترک کمیکال، گل، ترک شیشه) سعی شده است که تمامی اطلاعات از مواد مخدر کمیکال تا نحوه ترک کمیکال را در اختیار شما بگذاریم. طبیعیست که آگاهی از این که کیمیکال چیست و همین طور آگاهی از عوارض مصرف ماده مخدر کمیکال باعث خودآگاهی افراد و عدم مصرف مجدد آنها خواهد شد. پس با ما همراه باشید تا جدیدترین ماده صنعتی مخدر را بشناسید.
ماده مخدر کمیکال چیست؟
در سال 1388 دختری از اسرائیل وارد ایران شد و با خود ماده اصلی سازنده کمیکال یعنی مراسوئیت را به همراه داشت. مواد کمیکال با سبزی مریم گلی پخته و مصرف میشود.
کسی قبلا کمیکال را به این نام نمیشناخت. در چند سال اخیر مواد مخدری به نام آپولو، کوئین و آواتا که نشانهای از کانابیس بر روی آن نبود وارد ایران شد و با بسته بندیهای زیبا و خاص به دست مشتری میرسید. زمانی که دیدند مورد استقبال واقع شد مراسوئیت را وارد کردند که بعد از آن کمیکال شکل گرفت.
از آنجایی که کمیکال از انواع مخدر روانگردان است و از خانواده AM میباشد آن را به نام ماریجوانای صنعتی نیز میشناسند. اما فرق آن با ماریجوانای طبیعی در این است که نوع طبیعی آن از گیاه شاهدانه بدست میآید و دارای ماده THC است که خاصیت روانگردانی دارد اما نمونه صنعتی آن به مراتب تأثیرات بسیار شدیدتری دارد و بالطبع مضرات بیشتری برای مصرف کننده به همراه دارد. اگر میخواهید مخدر بنزای را هم بشناسید مقاله بنزای چیست را بخوانید.
مواد مخدر کمیکال بیشتر توسط چه کسانی مصرف میشود؟
ماده مخدر کمیکال توسط افراد در ردههای سنی مختلف استفاده میشود اما متاسفانه این ماده مخدر به دلیل ارزان و در دسترس بودن در بین جوانان 18 تا 25 سال مصرف بالایی دارد. این افراد دلایل و بهانههای زیادی برای مصرف خود میآورند از جمله:
- سرخوشی
- احساس توانمندی
- حس کنجکاوی
- داشتن آرامش
- داشتن خلق و خوی بهتر
مصرف کنندگان ماده مخدر کمیکال معمولا آن را به صورت سیگار و یا اسپری در مهمانیها و دورهمیهای شبانه استفاده میکنند. مرسوم است در مهمانیها و حین استفاده از این ماده مخدر موسیقی سایکدلیک پخش شود که آن هم دلیلی است که جوانان بیشتر به سمت مصرف ماده مخدر کمیکال میروند.
تا اینجا به سوال کیمیکال چیست پاسخ دادیم در ادامه عوارض کمیکال را بررسی میکنیم.
عوارض کمیکال
ماده مخدر کمیکال به صورت اسپری و سیگار مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری به اشتباه فکر میکنند که این ماده عوارضی ندارد اما مصرف یک بار ماده مخدر کمیکال مانند مواد مخدر دیگر صنعتی موجب وابستگی و اعتیاد به آن خواهد شد و در دراز مدت تاثیرات مخربی به همراه دارد.
حتی مصرف این ماده شیمیایی جدید فرد را به کمای کوتاه مدت 10 تا 15 دقیقهای میبرد و خطر مرگ در اثر مصرف آن زیاد است. گفته شده خواب پس از مصرف کمیکال بسیار لذتبخش است و پس از هوشیاری فرد مصرفکننده دوباره به فکر تهیه و مصرف مجدد آن است. چرا که عدم مصرف میتواند افت فشار خون و تشنج را در فرد منجر شود.
اگر مصرف مخدر کمیکال طولانی و دائمی باشد ممکن است در بدن فرد باعث تغییرات ژنتیکی شود و تمایلات مردانه و زنانه را از فرد مصرفکننده بگیرد و در مردانی که این ماده مخدر را مصرف میکنند هیچ گاه بچهدار نمیشوند.
کانابینوئیدهای سنتی خطر اوردوز و مرگ را به دنبال ندارند اما کمیکال یا هر ماده مخدر صنعتی دست ساز میتوانند خطر مرگ را برای فرد داشته باشند.
عوارض مصرف کمیکال (کوتاه مدت)
- سرگیجه
- حالت تهوع
- توهم دیداری و شنیداری
- سفر در مکان و زمان
- احساس سرخوشی
- خندههای زیاد
- زندگی را آرام دیدن
- شل شدن اعضا بدن
- خوابهای کوتاه و بریده بریده
- عدم تعادل در صحبت و رفتار فیزیکی
- صحبتهای نا به جا
- افزایش فشار خون
عوارض مصرف کمیکال (بلند مدت)
- کاهش قدرت حافظه
- اختلال در به خاطر آوردن خاطرات و وقایع
- کاهش قدرت عکسالعمل افراد
- اختلالات روانی
- انزوا
- عدم مسئولیتپذیری
- کاهش روابط اجتماعی
عوارض ترک کمیکال
حالا که برای شما توضیح دادیم کمیکال چیست و چه عوارضی دارد بهتر است نکاتی را درباره ترک اعتیاد به این ماده در اختیار شما قرار دهیم.
ترک اعتیاد به کمیکال با درد همراه است و شباهتی به ماده مخدر ماری جوانا ندارد. همچنین خماری این ماده مانند علائم خماری شیشه بیشتر به صورت روحی و ذهنی است و پس از قطع مصرف کمیکال میتواند علائم زیر مشاهده شود:
- استفاده از کلمات اضافه و غیر منطقی در صحبتهای روزانه
- تکرار کردن صحبتهای عامیانه
- گوشه گیر شدن فرد مورد نظر
- افسردگی
- گریههای طولانی مدت
- در موارد حاد تشنج
- غصه خوردن
البته این نشانهها بسته به شرایط جسمی، ذهنی و میزان دوز مصرف میتواند به صورتهای متفاوت بروز کند و هر فرد تجربه متفاوتی داشته باشد.
برای ترک کمیکال به دلیل شیمیایی بودن این ماده و خاصیت غیر طبیعی بودن باید دوره زمانی 6 تا 10 هفته (بسته به شدت اعتیاد و میزان مصرف) به فرد معتاد فرصت دهید تا بتواند کمکم این ماده مخدر را ترک کند.
نحوه ترک کمیکال
با شروع دورهی ترک و درمان اعتیاد باید بهطور کامل مصرف کمیکال قطع شود در غیر این صورت همه تلاشها بیفایده است، برای قطع مصرف و یافتن اراده آن بهتر است فرد از مشاوره روانشناسی کمک بگیرد.
مراحل ترک اعتیاد به سه مرحله تقسیم میشود:
مرحله اول ترک کمیکال: این دوره تقریبا دوازده روز طول میکشد و نشانههای فیزیکی و جسمانی ترک کمیکال بروز داده میشود. این مرحله بسیار سخت است و به دلیل دردهایی که به سراغ فرد میآید ممکن است دوباره به مصرف روی بیاورد که با کمک گرفتن از مشاوران و متخصصین کمپ ترک اعتیاد میتوانید از فشار این دوره کم کنید. از نشانههای ترکی که در این دوره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عرق زیاد
- اختلال در خواب (میتوانید برای آگاهی بیشتر به مقاله مشکلات بیخوابی بعد از ترک اعتیاد مراجعه کنید)
- سرگیجه و سردرد
- حالت تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- بیقراری و سردرگمی
- سوء هاضمه
مرحله دوم ترک کمیکال: در این دوره که تا هفته سوم طول میکشد فرد دچار بدبینی میشود. با استفاده از رژیم غذایی و ورزش فرد میتواند این دوره را با موفقیت پشت سر بگذراند و عملکرد بهتری داشته باشد. در این دوره نیز علائم و نشانههای زیر در فرد ممکن است مشاهده شود:
- عدم توانایی در انجام امور روزمره
- نداشتن تعادل
- عدم توانایی در بروز احساسات
- وسوسه مصرف دوباره
مرحله سوم ترک کمیکال: در این دوره فرد با شروعی دوباره به شناخت جدیدی از خود میرسد و با انگیزهای که پیدا کرده است و با افزایش اعتماد به نفس به ادامه مسیر درمانش میپردازد. از مشکلاتی روحی که در این مرحله در اثر کمیکال برای فرد پدید میآید انزوا، عدم مسئولیت پذیری و مشکلات عصبی است.
نکتهای که باید توجه داشت اینست که در هر مرحله فرد معتاد باید زیر نظر روانشناس و متخصص باشد که بتواند هر مرحله را به خوبی طی کند و بتواند با عمل کردن به حرفهای مشاوران مسیر را برای خود هموار کند.
ما در کمپ ترک اعتیاد فرمانیه این نوید را به شما میدهیم که با مراجعه به این مرکز ترک اعتیاد معتبر با استفاده از امکانات رفاهی فوق العاده لاکچری و متخصصان مجرب میتوانید مراحل سخت و دشوار ترک کمیکال را (که برخی معتقدند ترک ماده مخدر کمیکال محال است) به خوبی طی و پشت سر بگذارید. همچنین شما میتوانید با شماره تلفن 09106886964 تماس بگیرید و از مشاوران ما تمامی اطلاعات مربوط به مراحل ترک و فرایند سم زدایی را دریافت کنید.
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
تلفن: 02122290484 - 02122295499
همراه: 09106886964