ترک تریاک چند روز طول میکشد؟ ( خماری تریاک چند روز است؟ )
شاید جزء افرادی باشید که ماده مخدر تریاک مصرف میکند و حالا تصمیم قطعی برای ترک تریاک گرفتهاید و به این فکر میکنید که ترک تریاک چند روز طول میکشد؟ شاید هم فردی را در اطرافیان خود دارید که تصمیم دارد برای همیشه مصرف تریاک را کنار بگذارد و میپرسید بهترین روش ترک تریاک برای کمک به او چیست؟ با ما در این مقاله از کمپ فرمانیه همراه باشید تا با مدت ترک تریاک و روش های ترک اصولی آن آشنا شوید.
آنچه در این مقاله میخوانید:
- ترک تریاک چند روز طول میکشد؟
- روش های ترک تریاک چگونه است؟
- ترک تریاک با متادون
- ترک تریاک با اسپند
- علائم ترک تریاک
- علائم خماری تریاک
- خماری تریاک چند روز طول میکشد؟
- عوارض ترک تریاک
- بهترین روش ترک تریاک چیست؟
ترک تریاک چند روز طول می کشد؟
در ابتدا باید بدانید برای ترک تریاک نمیتوان مدت زمان مشخصی را تعیین کرد چرا که این موضوع به وضعیت هر فرد بستگی دارد. اینکه ترک تریاک چند روز طول میکشد به عوامل متعددی بستگی دارد. پزشک حاضر در کمپ با پرسش سوالاتی همچون چه مدت زمان تریاک مصرف کرده است؟ نحوه مصرف چگونه بوده؟ مقدار مصرف در روز به چه میزان بوده است؟ وضعیت جسمانی بیمار، وزن و سن بیمار و اینکه آیا مبتلا به بیماری دیگری میباشد یا خیر؟ میتواند برای هر شخص مدت زمان مناسبی را برای ترک تعیین نماید. در واقع پزشک با توجه به اطلاعاتی که از بیمار بدست می آورد مناسبترین روش جهت ترک تریاک را به وی پیشنهاد میدهد تا بیمار بتواند با کمترین عوارض دوران ترک را طی کند.
تمام کسانی که تصمیم قطعی برای ترک تریاک گرفتهاند میخواهند در سریع ترین زمان این کار را انجام دهند و سوال اکثریت این افراد این است که ترک تریاک چند روز زمان میبرد؟ اما این افراد باید بدانند برای اینکه بتوانند به صورت قطعی تریاک را ترک کنند و احتمال لغزش آن ها به صفر برسد باید طبق نظر پزشک و مدت زمانی که او براساس عواملی که در بالا به آنها اشاره کردیم اقدام به ترک کنند تا ترک تریاک به صورت تدریجی و اصولی انجام شود و بتوانند به زندگی عاری از اعتیاد بازگردند.
البته عامل مهم دیگری که در مدت زمان ترک تریاک موثر است روش ترک آن است. روش های مختلفی برای ترک تریاک وجود دارد که در ادامه هر یک را بررسی میکنیم.
اگر قصد ترک در منزل را دارید این مطلب را بخوانید : ترک اعتیاد درخانه چند روز طول می کشد؟
روش های ترک تریاک چگونه است؟
قدم اول برای ترک تریاک، اراده کردن برای قطع مصرف ماده مخدر است. بعد از آن روشهای انتخابی برای ترک مهمترین نقش را ایفا میکند. زیرا با انتخاب روشهای درست شما میتوانید بدون بازگشت و موفقیت آمیز را تریاک را کنار بگذارید. رایجترین شیوه ترک تریاک به دو روش زیر است که هر کدام مدت زمان مخصوص به خودشان را دارند.
ترک تریاک به روش تدریجی
اولین مرحله برای ترک تریاک، سمزدایی نام دارد که حدود 15 روز طول میکشد. در این روش فرد با کمک متخصصان در طی یک روند مشخص علاوه بر کاهش تدریجی ماده مخدر از روشهایی مانند روان درمانی هم استفاده میکند. روش تدریجی یکی از اصولیترین روشهایی است که در طی یک فرآیند مرحله به مرحله به بیمار کمک میشود تا بتواند وابستگی روحی و جسمیاش به ماده مخدر را از بین ببرد. طی این زمان اثرات این ماده از جسم فرد برطرف میشود. در روزهای ابتدایی قطع مصرف، افراد ممکن است دچار علائم ترک شوند که بسیار دردناک است و باعث ایجاد علائمی مانند عرق سرد، تپش قلب، اسهال، دل پيچه، استفراغ، درد عضلانی، بیخوابی، بیاشتهایی، اضطراب، تندخویی و بیقراری میشود.
بسیاری از معتادان در این مرحله ممکن است ترک را رها کنند. اما باید توجه داشت كه علائم خماری موقتی است و پس از مدتی از بين میروند. این مرحله با وجود سختیهای خود، ابتدای مسیر ترک است و در ادامه خانواده فرد باید به کمک او بیایند تا مهمترین بخش، که همان رفع وابستگی روانی است رخ دهد.
در ضمن مدت زمان لازم برای ترک کامل و اطمینان از عدم بازگشت فرد با توجه ویژگیهای جسمانی و میزان دوز مصرفی، میتواند از ۵ ماه تا ۱ سال متفاوت باشد.
همه ی اطلاعات مورد نیاز در مورد ماده ی مخدر کانابیس را در مقاله ی دیگری از کمپ فرمانیه مطالعه کنید.
ترک تریاک به روش سنتی و قطع ناگهانی مخدر
روش بعدی همان روش قدیمی یا اصطلاحا ترک یابویینام دارد، که در این روش احتمال بازگشت بیمار به مصرف دوباره تریاک بسیار بالاست. عمدتا افراد مبتلا به مصرف تریاک حداقل یک بار این روش را امتحان کرده و با شکست مواجه شدهاند. در روش سنتی ترک تریاک، بدن برای ترمیم و سازگاری خود با فقدان تریاک به زمان زیادی نیاز دارد.
بطور کلی این روش اصولی نیست و به دلیل شوک ناگهانی که به بدن ایجاد میکند نه تنها فرآیند خماری و سم زدایی را دشوارتر میکند بلکه باعث از دست دادن انگیزه بیمار برای ترک تریاک نیز میشود. در نظر داشته باشید که به طور طبیعی مدت زمان دفع تریاک از بدن به تنهایی ۱۲ روز طول میکشد.
ترک تریاک با متادون چند روز طول می کشد؟
یکی از رایجترین راه های ترک تریاک، استفاده از قرص متادون است؛ اما آیا واقعا این امر امکان پذیر است؟ عمدتا استفاده از متادون برای مخدرهای افیونی مانند هروئین و تریاک کاربرد داشته و میل به مصرف را کمتر میکند. اما همان طور که قبلا در مقاله ترک متادون گفته شد متادون خود یک ماده اعتیادآور است و استفاده خودسرانه آن به تنهایی برای درمان وابستگی به تریاک به هیچ عنوان منطقی و عملی نیست چرا که در بسیاری از موارد فرد پس از درمان به جای تریاک به متادون اعتیاد پیدا خواهد کرد و در بهترین حالت با نظارت پزشک متخصص، صرفا وابستگی جسمانی فرد با این دارو کنترل خواهد شد اما وابستگی روانی به مصرف تریاک را باید با روشهای پزشکی دیگر درمان کرد.
در نظر داشته باشید که مصرف خودسرانه این دارو و یا قطع مصرف آن بدون نظارت متخصص به هیچ عنوان توصیه نمیشود و میتواند عوارض بسیار خطرناکی را برای بیمار به همراه داشته باشد.
ترک تریاک با بی دو چند روز طول می کشد ؟
گاهی اوقات افرادی که تصمیم به ترک تریاک می گیرند فکر می کنند با مصرف قرص های b2 می توانند ترک تریاک را به راحتی انجام دهند. این تفکر بسیار اشتباه می باشد. قدرت قرص بی2 ( ترک قرص ب2چند روز طول میکشد )بسیار بالاست و هیچ کمکی به ترک تریاک نمی کند فقط نوع ماده ی مخدر مصرفی آنها عوض می شود. مدت زمان ماندگاری تریاک در بدن را در محتوای دیگری از کمپ فرمانیه مطالعه کنید.
ترک تریاک با اسپند

یکی از روشهایی که برای ترک تریاک معرفی میکنند، استفاده از دود اسپند یا خوردن دانههای آن است که این روش از نظر پزشکی مورد تایید نیست و تضمینی هم وجود ندارد که به کمک این روش مصرف کننده موفق به کنار گذاشتن تریاک شود.
شخص هنگام ترک تریاک با اسپند دچار علائم ترک میشود ولی به دلیل این که متخصصی پیش او وجود ندارد، دچار لغزش در ترک اعتیاد شده و مجدد به مصرف تریاک روی میآورد و یا در صورت عدم مصرف دوباره، علائم ترک تریاک میتواند عوارض خطرناکی را برای بیمار داشته باشد.
مطلب مرتبط: عوارض مجیک ماشروم
علائم ترک تریاک
ترک تریاک علاوه بر این که باعث دردهای جسمانی زیادی در فرد میشود از لحاظ روانی هم مشکلاتی را برای فرد ایجاد میکند و گاها باعث بروز فشارهای عصبی میشود. علائم ترک تریاک بعد از قطع مصرف در افراد بروز میکند عبارتند از:
- لرزش بدن
- تعریق زیاد
- احساس بی قراری
- احساس بی حالی
- دردهای عضلانی
- حملات هیجانی
- تغییر در خلق و خو و پرخاشگری
- بیحوصلگی
در اکثر موارد علائم ترک تریاک برای بیمار غیرقابل تحمل است و لازم است برای کنترل این علائم به متخصصان مراجعه نمایید. در این مراکز روانپزشکانی حضور دارند که به کنترل درد و عوارض ناشی از قطع مصرف تریاک کمک میکنند.
مطلب مرتبط: قرص ب 2 مرفین دارد
علائم دوره خماری تریاک
زمانی که فرد مصرف کننده تریاک در یک بازه زمانی کوتاه میزان موادی که به صورت روزانه مصرف میکرد را قطع کند و مواد به بدن او نرسد و یا میزان مواد مصرفی خود را کم کند علائم خماری تریاک در فرد ظاهر میشود.
مصرف همه مواد مخدر از جمله تریاک علائمی دارد که البته علائم برحسب نوع ماده مصرفی متفاوت است. به دلیل این که مصرف مواد مخدر در فرد نهادینه شده است عدم دسترسی به تریاک عوارض و علائمی را در پی خواهد داشت. البته علائم خماری تریاک قابل کنترل میباشد.
علائم خماری تریاک شامل موارد زیر میشود:
ترک و خماری تریاک هم علائم ذهنی دارد و هم علائم جسمی اما علائم جسمانی زودتر بروز میکند. اولین علائم در چهره و ظاهر فرد نمایان میشود. همین طور بر روی خصوصیات رفتاری فرد تاثیر میگذارد.
- سیاهی لب و دندانها
- تنگ شدن مردمک چشم
- تغییر در رنگ طبیعی پوست
- خشکی در دهان
- ایجاد یبوست
- لرز
- درد عضلانی
درد خماری تریاک چند روز است؟
بسیاری از افراد نگران عوارض بعد از ترک هستند و برای مشاوره می پرسند علائم خماری تریاک چند روز است؟ یا دوره سم زدایی تریاک چند روز طول می کشد؟ برای ترک تریاک باید مرفین که ماده اصلی تشکیل دهنده تریاک است از بدن فرد مصرف کننده دفع شود. به طور معمول دفع مرفین از بدن 12 روز به طول میانجامد. به این ترتیب درمان خماری تریاک و مدت زمان سم زدایی تریاک از بدن 12 روز است. در رابطه با اینکه مرفین چیست در مقاله دیگر کمپ فرمانیه بخوانید.
عوارض ترک تریاک
فردی که تریاک را ترک میکند در 24 ساعت اول بعد از قطع مصرف دچار عوارضی مانند بیقراری، بیخوابی، تعرق شدید، دردهای عضلانی و اضطراب میشود اما در روزهای دوم و سوم عوارض ترک تریاک به صورت دل درد، حالت تهوع و استفراغ، گشاد شدن مردمکها، بالا رفتن فشار خون و تپش قلب در فرد بروز پیدا میکند. البته درمان بی حالی بعد از ترک با روش هایی ممکن است.
اما بعد از قطع عوارض تریاک ممکن است فرد در برابر محرکهایی که باعث ولع مصرف میشود، وسوسه شود و حتی میل شدید به مصرف مشتقات تریاک میتواند هفتهها، ماهها یا حتی سالها ادامه پیدا کند.
مطلب مرتبط: عوارض کشیدن تریاک
بهترین روش ترک تریاک چیست؟
اکثر روشهای ترک تریاک بیشتر به جنبه فیزیکی فرد مصرف کننده میپردازند یعنی از لحاظ علمی سعی می کنند به مرور عادت فرد به ورود حجم زیاد Opioid را از بین ببرند. اما این پایان ماجرا نیست. از نظر کمپ فرمانیه ترک تریاک جنبه دیگری نیز دارد. فرد مصرف کننده باید در محیطی قرار بگیرد تا آموزش های ذهنی و روانی ببیند و نسبت به اعتیاد و نقطه مقابل آن آگاهی پیدا بکند. در مجموعه سم زدایی فرمانیه برای هر معتادی که قصد ترک مصرف دارد برنامه ویژه ای در نظر می گیریم. ابتدا به آن ها کمک میکنیم مرحله ترک فیزیکی را به راحتی پشت سر بگذارند. بعد از آن از طریق گفتگوهای صمیمانه فرد با مشاورین متخصص کمپ و همچنین کلاسهای گروهی کمک میشود تا فرد از لحاظ ذهنی و روانی کاملا آماده ورود به اجتماع و از سرگیری زندگی عاری مصرف مواد مخدر شود. به همین دلیل مناسب ترین مکان برای ترک تریاک کمپ می باشد و به شدت با ترک تریاک در خانه مخالف هستیم.
ترک تریاک در کمپ
تمام مواردی که در بالا ذکر شد از روش های قطعی ترک تریاک به حساب نمیآید و بعضی از آنها غیر اصولی بود. اما روش تدریجی که از همه بهتر و اصولی تر بود به تنهایی و در خانه امکان پذیر نیست. برای گذراندن مراحل پاکسازی همیشه باید زیر نظر متخصص و تحت یک برنامه مدون پیش رفت تا ترک بدون بازگشت باشد. همچنین شخص باید انگیزه لازم را برای درمان اعتیاد خود داشته باشد که به تنهایی نمیتواند این انگیزه را در خود ایجاد کند و وجود یک همراه مثل مشاور و متخصص در کنارش کاملا حس میشود.
ترک تریاک به صورت تخصصی، علمی و اصولی، برای جلوگیری از بیخوابی ترک تریاک، کنترل درد خماری تریاک، جلوگیری از بازگشت مجدد به مصرف و… با ارائه راهکارهای نوین امکان پذیر است. سیر درمان در کمپ فرمانیه با روش های اصولی انجام میگیرد و دارای متخصصین مجرب در این امر است که شما میتوانید با شماره 09106886964 تماس بگیرید و با صحبت با مشاورین ما اطلاعات کافی را کسب کنید.

برای مشاوره همین حالا با کمپ فرمانیه تماس بگیرید:
تلفن: 02122290484 - 02122295499
همراه: 09106886964