زولپیدم چیست؟ ( عوارض قرص زولپیدوم + علائم ترک )

قرص زولپیدم چیست؟ (عوارض قرص زولپیدوم + علائم ترک)

قرص زولپیدوم برای چیست؟

زولپیدوم در گروهی از داروها قرار دارد که به عنوان خواب آور شناخته می‌شود. سازندگان زولپیدوم این دارو را برای افراد مبتلا به بی خوابی حاد طراحی و به بازار عرضه کردند. اما اکنون مشخص شده است که آمبین پتانسیل سوء استفاده را دارد.
وابستگی جسمی به آمبین می‌تواند در طی دو هفته ایجاد شود چه فرد طبق نسخه مصرف کند یا از دارو سوء استفاده نماید. وابستگی به آمبیین با تحمل مشخص می‌شود. به این ترتیب مصرف کننده به مقدار بیشتری از ماده نیاز دارد تا همان اثر را احساس کند و علائم ترک آن در صورت قطع مصرف دارو یا کاهش دوز دارو، در فرد نمایان می‌شود. سرانجام وابستگی به آمبین ممکن است به اعتیاد به قرص زولپیدم تبدیل شود که با تحمل، علائم ترک، ادامه استفاده علی رغم آسیب و ولع مصرف مشخص می‌شود. بسیاری از افراد نمی‌دانند که مشکل دارند تا زمانی که مصرف دارو را متوقف کنند و متوجه شوند که بدون آن نمی‌توانند بخوابند. حالا که با این دارو آشنا شدید و دانستید قرص زولپیدم چیست در ادامه عوارض آن را بخوانید.

کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.

برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.

02126100813

02126231821

09126896964

قرص زولپیدم چیست؟

زولپیدوم برای درمان بی خوابی استفاده می‌شود. این دارو فقط برای استفاده کوتاه مدت در نظر گرفته شده است و پس از مصرف، اثر آن ظرف مدت 15 یا 20 دقیقه آغاز می‌شود. زولپیدم به دو شکل وجود دارد، یک فرم انتشار سریع که برای شروع خواب مفید است و پس از مصرف سریعا خواص دارو در بدن فرد آزاد می‌شود. فرم دیگر انتشار طولانی مدت است که برای حفظ خواب مفید می‌باشد. در این فرم خواص دارو در فاصله‌های معینی در بدن فرد مصرف کننده آزاد می‌شود.

مطلب مرتبط : قرص m چیست ؟

kampcta - کمپ ترک اعتیاد فرمانیه کمپ ترک اعتیاد لاکچری با بهترین امکانات درمانی و رفاهی برای بیماران

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

عوارض زولپیدم چیست؟

برخی با تصور این که این دارو توسط پزشک تجویز شده پس عوارضی ندارد به طور خودسرانه مصرف این دارو را ادامه می‌دهند و یا دوز آن را بالاتر می‌برند در حالی که عوارض قرص زولپیدم علاوه بر جسم روان او را هم درگیر می‌کند. عوارض قرص زولپیدوم شامل از دست دادن هوشیاری، انسداد مجاری تنفسی، وقفه تنفسی، کوتاه شدن تنفس‌، استفراغ شدید، حالت تهوع، بیهوشی، گیجی و در نهایت مرگ است.

عوارض جانبی زولپیدم شامل اختلالات عصبی، درد عضلانی، عدم هماهنگی اعضای بدن، خواب آلودگی است. فردی که دچار سوء مصرف آن می‌شود عوارضی مانند عدم کنترل حرکت چشم، لکنت زبان و اختلالات توجه در او ظاهر می‌گردد و در شرایط حادتر ممکن است منجر به اوردوز ( علائم اوردوز چیست ) و مرگ او شود.
ممکن است تشخیص مقدار بیش از حد زولپیدم سخت باشد زیرا علائم مصرف بیش از حد آن مشابه اثرات دارو است. آمبین در دوزهای زیاد می‌تواند تنفس و یا ضربان قلب فرد مصرف کننده را تا حدی که نارسایی تنفسی اتفاق می‌افتد کند نماید. مصرف بیش از حد این قرص می‌تواند کشنده باشد. کند شدن تنفس یا ضربان قلب غیرمعمول از علائم عوارض زولپیدم است که مشخص می‌کند فرد دچار مشکل شده است.

مطلب مرتبط : عوارض قرص دراگون چیست ؟

اوردوز زولپیدم چگونه اتفاق می افتد ؟

مصرف قرص زولپیدوم به همراه سایر قرص هایی که برای کاهش استرس استفاده می شوند در دوزهای بالا موجب ایجاد اوردوز می شود. مصرف بیش از اندازه این قرص ها موجب اختلال و کند شدن فعلیت اعضای بدن می شود در نتیجه کاهش فعالیت قلب و کاهش اکسیژن رسانی صدمه مغزی، ایست قلبی، صرع و در موارد شدیدتر مرگ اتفاق می افتد. خواب آلودگی شدید، اختلال در تنفس و افت ضربان قلب نشانه هایی از اوردوز با قرص زولپیدم می باشند.

مطلب مرتبط: ریتالین چیست

علائم اعتیاد به زولپیدم

علائم اعتیاد به زولپیدوم عبارتند از:

  • تجدید نسخه ها به طور غیرمعمول و استفاده از هر روشی برای دریافت زولپیدم
  • مصرف دوزهای بالاتر از مقدار تجویز شده
  • درگیر شدن در موقعیت‌های خطرناک بدون اینکه بعداً آن را به خاطر بیاورند
  • صرف مقدار زیادی پول برای خرید و تهیه دارو
  • منزوی شدن

اعتیاد به زولپیدوم بیشتر با یک مورد ساده بی خوابی کوتاه مدت شروع می‌شود. برخی از افراد پتانسیل اعتیاد به آن را دست کم می‌گیرند زیرا این دارو توسط پزشک تجویز می‌شود و آن‌ها فقط از آن برای خوابیدن استفاده می‌کنند. زولپیدم بعد از مصرف بیش از دو هفته تاثیر می‌گذارد. در این مرحله برخی از افراد نمی‌توانند مصرف دارو را متوقف کنند زیرا بی خوابی آن‌ها حتی بدتر هم شده است. آن‌ها دیگر قادر به خوابیدن بدون زولپیدم نیستند.
“طولی نکشید که هر شب باید قرص می‌خوردم. اگر بخواهم به طور طبیعی بخوابم، دچار “بی خوابی برگشتی” خواهم شد، به این معنی که در نتیجه مصرف دارو از شب قبل، تمام شب بیدار خواهم بود.”

بهترین روش ترک اعتیاد را در این مقاله از کمپ فرمانیه بخوانید .

آمبین چیست؟

آمبین چیست

Ambien نام تجاری زولپیدم است. به دلیل فعالیت تبلیغاتی گسترده خواص این دارو به عنوان یک کمک کننده به خواب در فرهنگ عامه به طور گسترده‌ای شناخته شده است. این قرص در درجه اول به عنوان یک درمان موقت برای بی خوابی تجویز می‌شود. آمبین از طریق دهان به عنوان یک قرص کوچک و کشیده یا به صورت قرص با انتشار طولانی مدت مصرف می‌شود. البته برخی از افراد ممکن است قرص ها را خرد کرده و آن‌ها را خرخره کنند تا اثر قوی‌تری داشته باشد.
آمبین با اتصال به گیرنده‌های عصبی که فعالیت مغز را کند می‌کنند، یک اثر آرام بخش قوی ایجاد می‌کند. آمبین در درجه اول به عنوان جایگزینی برای بنزودیازپین ها مانند Halcion که به دلیل پتانسیل اعتیادآور و سایر عوارض جانبی مورد توجه عمومی قرار می‌گرفت به بازار عرضه شد. سازندگان زولپیدوم ادعا کردند که داروی آن‌ها بی‌خطر است.
علیرغم اینکه سازندگان آمبین برتری این دارو نسبت به بنزوها را تبلیغ می‌کنند، متخصصان پزشکی معتقدند که مصرف کنندگان هنوز در معرض خطرات زولپیدم و اعتیاد به آن هستند. در سال 2015، دکتر مایکل ویور گزارشی در مورد سوء مصرف آرامبخش منتشر کرد که در آن گفت، “داروهای Z غیر بنزودیازپین نیز بسیار محبوب هستند و مستعد ابتلا به بسیاری از مشکلات مشابه بنزودیازپین ها می‌باشند.”
آمبین یک ماده کنترل شده با برنامه IV است. طبق گفته آژانس مبارزه با مواد مخدر (DEA)، این بدان معناست که مردم به احتمال زیاد از این قرص بصورت سرگرمی استفاده نمی‌کنند. با وجود این بسیاری از افراد از این دارو به دلیل اثرات سرخوشی و توهم زایی سوءاستفاده کرده‌اند.
از برخی جهات آمبین جایگزین ایمنی برای آرامبخش‌های بنزودیازپین است زیرا پتانسیل کمتری برای مصرف بیش از حد دارو دارد.

مطلب پیشنهادی : قرص ال اس دی چیست را مقاله بخوانید.

اثرات آمبیین و دلایل سوء استفاده

مصرف آمبین بدون نسخه یا به هر روشی که توسط پزشک انجام نشود سوء استفاده محسوب می‌شود. حتی مصرف یک قرص اضافی برای کمک به خواب سوء استفاده محسوب می‌شود. هنگامی که کسی تحمل به آمبیین پیدا کرد برای خوابیدن به دوزهای بیشتری احتیاج پیدا می‌کند که باعث وابستگی بیشتر او به دارو برای خواب می‌شود. بسیاری از افراد مصرف کننده دوز مصرفی خود را بدون راهنمایی پزشکی افزایش دهند.
آمبین باید بلافاصله قبل از خواب مصرف شود اما برخی از افراد این دارو را ساعت‌ها قبل از خواب مصرف می‌کنند که منجر به ایجاد حالت سرخوشی می‌شود و رفتار خودآگاهانه را از بین می‌برد.
“هر روز عصر زودتر شروع به مصرف آمبین می‌کردم.”
معتاد سابق آمبیین

مطلب مرتبط: نالتروکسان چیست

زولپیدم و الکل

زولپیدم و الکل

یکی از رایج‌ترین موادی که با زولپیدم استفاده می‌شود الکل است. اغلب اوقات هنگامی که تحمل کسی در برابر زولپیدم ایجاد می‌شود برای خوابیدن به دوزهای بالاتر دارو نیاز دارد. برخی از افراد با تحمل زولپیدم، برای تقویت اثرات آرامبخش دارو، با قرص خود الکل مصرف می‌کنند. مصرف همزمان زولپیدم و الکل کاملا کاری خطرناک است زیرا هر دو آن‌ها سیستم عصبی مرکزی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
برخی افراد این ماده را با بنزوهایی مانند والیوم ترکیب کرده‌اند. این کار کاملا خطرناک است زیرا زولپیدوم شباهت زیادی به بنزوها دارد و هر دو عامل مهار کننده سیستم عصبی مرکزی هستند. هنگامی که این دو ترکیب شوند خطر نارسایی تنفسی، خطر آسیب به قلب، مغز و ریه‌ها وجود دارد.

عوارض ترک زولپیدم

با قطع مصرف فرد دچار عواض ترک قرص زولپیدم می‌شود برخی از این عوارض عبارتند از خستگی مفرط، رعشه، حملات عصبی، نوسانات خلقی، اضطراب، افسردگی، هذیان گویی و فکر به خود کشی. بهتر است برای کنترل و به حداقل رساندن این عوارض ترک زولپیدوم در کمپ خصوصی تهران صورت گیرد.

مطلب مرتبط : عوارض قرص الپرازولام در زنان میتوناید در این مقاله بخوانید .

روش ترک زولپیدم

همان طور که گفتیم زولپیدوم بر سیستم عصبی و مغز مصرف کننده تاثیر می‌گذارد. لذا در بین تمام راه های ترک زولپیدم که ممکن است شنیده باشید بهترین روش ترک زولپیدوم مراجعه به مرکز ترک اعتیاد و تحت نظر متخصصان و روانشناسان این مراکز قرار گرفتن است. در مرکز ترک اعتیاد فرمانیه سم زدایی برای درمان اعتیاد به زولپیدم و پیشگیری از بازگشت به مصرف مجدد آن انجام می‌شود. در کنار آن درمان‌های تکمیلی مانند درمان شناختی رفتاری و روان درمانی برای بیمار انجام می‌شود. همچنین مراقبت‌های بعد از سم زدایی شامل ویزیت ماهیانه روانپزشک انجام می‌گیرد تا روند درمان بیمار به طور کامل انجام شود و بیمار سلامتی خود را بدست آورد. البته فرآیند ترک زولپیدم ممکن است تا چندین هفته یا چندین ماه طول بکشد.

ترک قرص زولپیدم چند روز طول میکشد؟

مدت زمان ترک برای زولپیدم بسته به شخص، میزان مصرف و دوز مصرف، سن و شرایط بدنی بین یک هفته تا سه هفته متغییر است و ممکن است طول بکشد.

ترک زولپیدم در منزل

در بخش عوارض زولپیدم گفته شده که مصرف خودسرانه و خارج از چهارچوب زولپیدوم عوارض جبران ناپذیری دارد و به راحتی باعث ایجاد اعتیاد در افراد می شود. این موضوع در مورد ترک زولپیدم در منزل نیز صدق می کند همانطور که مصرف آن بدون تجویز پزشک موجب می شود علائم ترک زولپیدم مانند اضطراب، نوسانات خلقی و اختلالات عصبی بدون کنترل بروز کند و به جسم و جان فرد بیمار آسیب بزند . پیشنهاد میشود برای ترک این مواده مخدر خطر ناک به یک کمپ ترک اعتیاد مراجعه کنید .

kampcta - کمپ ترک اعتیاد فرمانیه کمپ ترک اعتیاد لاکچری با بهترین امکانات درمانی و رفاهی برای بیماران

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964


دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا