خیلی از افراد قرص کلونازپام را میشناسند و یا حتی ممکن است تجربه استفاده از آن را داشته باشند. در پاسخ سوال قرص کلونازپام برای چیست باید بدانید که این قرصها برای درمان و کنترل برخی از بیماریها مانند تشنج، در شرایط خاص و برای برخی از افراد تجویز میشود که گاها عوارض بسیار بدی را برای فرد به همراه خواهد داشت.اگر پزشک قرص خوراکی کلونازپام را تجویز کرد، باید ملاحظاتی را در نظر داشته باشید. در ادامه مفصلتر در مورد عوارض مصرف این قرص صحبت خواهیم کرد. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
کلونازپام چیست؟
در پاسخ به این سوال که کلونازپام چه قرصی است؛ باید بگوییم که قرص خوراکی کلونازپام یک داروی نسخهای است که با نام تجاری داروی کلونوپین در داروخانهها بهفروش میرسد. همانطور که گفته شد، این قرص، برای کنترل و یا حتی درمان برخی از بیماریها مانند تشنج بهکار میرود. عده ای عملکرد آن را با قرص آلپرازولام اشتباه می گیرند که بسیار غلط است.
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
کلونازپام برای چه مواردی مصرف می شود؟
کلونازپام برای درمان اختلال هراس استفاده میشود. همچنین برای جلوگیری از تشنج هم میتوان از این قرص استفاده کرد. حتی در برخی از موارد، کلونازپام برای خواب هم استفاده میشود تا بتواند باعث بهبود خواب فرد در طول شبانه روز شود.
قرص کلونازپام ممکن است به عنوان بخشی از درمان ترکیبی استفاده شود. این بدان معناست که ممکن است فرد نیاز به مصرف آن با سایر داروها داشته باشد.
کلونازپام با افزایش فعالیت گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در بدن عمل میکند. این یک ماده شیمیایی است که سیگنالها را در سراسر سیستم عصبی فرد ارسال میکند. اگر فردی، گابای کافی نداشته باشد، ممکن است بدن او در حالت هیجانی باشد. این موضوع ممکن است باعث حملات پانیک یا تشنج شود. هنگامی که فردی این دارو را مصرف میکند، گابای بیشتری در بدن خود خواهد داشت. این کار به فرد کمک میکند حملات پانیک و تشنج کمتری داشته باشند و در نهایت در حالت عادی بهسر ببرد.
کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.
برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.
02126100813 – 02126231821
09126896964
عوارض کلونازپام
سوال خیلی از افراد این است که کلونازپام چه عوارضی دارد؟ کلونازپام ممکن است خطر مشکلات تنفسی جدی یا مشکلات تهدید کننده زندگی، به همراه داشته باشید. اگر داروهای مخدر خاصی را مصرف میکنید یا قصد مصرف آنها را دارید، مانند کدئین یا هیدروکودون و قرار است در کنار آن از قرص کلونازپام استفاده کنید، حتما این موضوع را به پزشک خود اطلاع دهید؛ چرا که در غیر این صورت، با عوارض و خطرات وحشتناکی روبرو خواهید شد!
فنتانیل، هیدرومورفون، مپریدین، متداون، اکسی کدون و چند داروی دیگر، داروهایی هستند که اگر همراه با کلونازپام مصرف شود، عوارض زیادی را برای فرد به همراه خواهند داشت.
اگر کلونازپام را با هر یک از این داروها مصرف میکنید و هر یک از علائم زیر را مشاهده میکنید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرد:
- سرگیجه غیرمعمول
- سبکی سر
- خوابآلودگی شدید
- تنفس کند یا دشوار
در طول درمان با کلونازپام، از مصرف الکل یا مواد مخدر خودداری کنید. نوشیدن الکل یا استفاده از مواد مخدر در طول درمان با کلونازپام نیز خطر ابتلا به این عوارض جانبی جدی و تهدید کننده زندگی را افزایش میدهد. همچنین اگر افسردگی یا بیماری روانی دیگری دارید، یا تا به حال داشتهاید حتما به پزشک خود، این موضوع را اطلاع دهید.
مطالعات نشان داده است که هنگام مصرف دارو توسط مادر، خطر عوارض جانبی برای جنین وجود دارد. این دارو فقط در دوران بارداری اگر فرد ناراحتی و بیماری خاصی داشته باشد، با تایید پزشک میتواند استفاده شود.
اگر فرد باردار است یا قصد باردار شدن دارد، باید با پزشک خود در مورد مصرف این دارو، صحبت کند. اگر فرد در حین مصرف این دارو باردار شد، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرد.
همچنین برای افراد سالمند هم، مصرف این دارو اصلا توصیه نمیشود؛ زیرا کلیه آنها به درستی کار نمیکند و این میتواند باعث شود بدن آنها داروها را کندتر پردازش کند. در نتیجه مقدار بیشتری از دارو برای مدت طولانیتری در بدن آنها باقی میماند که خطراتی را به همراه خواهد داشت.
قرص کلونازپام، در افراد کمتر از ۱۸ سال نباید استفاده شود.
ویپ چیست و ایا تاثیری بر ترک سیگار دارد؟
بهترین جایگزین کلونازپام چیست ؟
داروهای دیگری نیز برای درمان وضعیت فرد وجود دارند. برخی از اینها، ممکن است برای یک شخص مناسبتر از دیگران باشند. فرد باید با پزشک خود در مورد سایر گزینههای دارویی که ممکن است برای او مفید باشد، صحبت کند. (شاید در بسیاری از موارد، مصرف داروهای جایگزین بهتر است از مصرف قرص کلونازپام باشد.)
یادتان باشد که همیشه باید قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود مشورت کنید. موارد استفاده، دستورالعملها، اقدامات احتیاطی، هشدارها، تداخلات دارویی، واکنشهای آلرژیک یا عوارض جانبی قرص را در نظر بگیرد. عدم وجود هشدارها یا سایر اطلاعات برای یک داروی معین نشان نمیدهد که دارو یا ترکیب دارو برای همه بیماران یا تمام موارد مصرف خاص بیخطر، مؤثر یا مناسب است.
آیا کلونازپام اعتیاد آور است؟
مصرف مداوم و طولانی مدت کلونازپام، باعث وابستگی به این دارو خواهد شد. به همین دلیل، بهترین کار این است که این دارو را به صورت مستقیم تحت نظر پزشک مصرف کنید و هرگز سعی نکنید که دوز مقدار مصرفی را افزایش دهید؛ اگر هم قرار است که این کار انجام شود بهتر است با تایید پزشک انجام شود.
مواد مخدر جدید سورچه چیست؟ در مقالات کمپ فرمانیه بخوانید.
عوارض قطع ناگهانی کلونازپام
کلونازپام ممکن است باعث وابستگی فیزیکی شود. منظور شرایطی است که در آن علائم فیزیکی ناخوشایند در صورت قطع ناگهانی دارو یا مصرف آن در دوزهای کمتر رخ میدهد، به خصوص اگر آن را برای چند روز تا چند هفته مصرف کنید. بدون مشورت با پزشک، مصرف این دارو را قطع نکنید یا دوزهای کمتری مصرف نکنید.
عوارض قطع قرص کلونازپام میتواند وضعیت شما را بدتر کند و باعث شود علائم ترک چند هفته یا بیش از ۱۲ ماه طول بکشد. پزشک احتمالاً قطع تدریجی کلونازپام را برای شما تجویز خواهد کرد. در صورت مشاهده هر یک از علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید یا تحت درمان فوری پزشکی قرار بگیرید:
- حرکات غیر معمول
- صدای زنگ در گوشتان
- اضطراب
- مشکلات حافظه
- مشکل در تمرکز
- مشکلات خواب
- تشنج
- انقباض عضلات
- تغییرات در سلامت روان
- افسردگی
- احساس سوزش در دستها، بازوها،یا پاها
- هیجان بیش از حد
قرص کلونازپام چند روز در بدن میماند؟
قرص کلونازپام حدود 20 الی 50 ساعت در بدن فرد باقی میماند و نسبت به سایر داروهای دیگر، این مدت زمان بیشتر است. البته این نکته را هم اضافه کنیم که عوامل مختلفی مانند سن، جنس، وزن، مقدار مصرف شده، دوز مصرف شده، غلظت ادرار و… همگی در مدت زمان باقی ماندن این قرص در بدن تاثیر دارند.
شیره تریاک چیست؟ در این باره در مقالات دیگر بخوانید.
ترک کلونازپام در خانه
همانطور که گفته شد، کلونازپام یک قرص اعتیادآور است که اگر برای مدت زمان طولانی مصرف شود، میتواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد. این عوارضها گاها به حدی زیاد هستند که شاید شما نتوانید مصرف این قرص را در خانه قطع کنید. افرادی که دوز بالا مصرف میکنند حتی میتوانند عوارض ناخوشایندی مانند واکنشهای روانی و تشنجی را تجربه کنند.
بنابراین بهترین کار این است که در مورد مقدار مصرف، دوز قرص، توقف مصرف دارو و… با پزشک صبحت کنید و راهنمایهایی لازم را دریافت کنید تا حداقل بتوانید عوارض جانبی مصرف کلونازپام را به حداقل برسانید.
مطلب پیشنهادی : ترک شیشه چند روز طول میکشد را در این مقاله از کمپ فرمانیه بخوانید.
بهترین روش ترک اعتیاد قرص کلونازپام
به دلیل عوارض جانبی ناخوشانیدی که قرص کلونازپام دارد، ممکن است ترک آن در خانه برای افراد کار ساده و راحتی نباشد! گاها در برخی از موارد، این عوارض ممکن است فقط عوارض جسمانی نباشند و روح و روان فرد هم در معرض خطر قرار بگیرد. بهترین روش ترک اعتیاد قرص کلونازپام این است که به یک کمپ ترک اعتیاد مراجعه کنید تا با کمترین عوارض و در کوتاهترین مدت از شر وابستگی به این قرص خلاص شوید.
کمپ ترک اعتیاد لاکچری تهران فرمانیه، یکی از کمپهایی است که آسایش و رفاه را با بهترین کیفیت، دوره ترک اعتیاد را برای مراجعین خود آسان تر کرده است. امکانات لاکچری و خاص موجود در کمپ فرمانیه سبب میشود تا زمان سم زدایی برای مراجعین سریعتر و آسان تر طی شود. از همین رو است که این مرکز ترک اعتیاد معروف به بهترین کمپ ترک اعتیاد در تهران شده و مشهورترین کمپ ترک اعتیاد vip نام گذاری شده است.
چسب نیکوتین چیست؟ چگونه باعث ترک سیگار می شود؟ در مقالات دیگر ما در این باره بخوانید.
سخن پایانی
قرص خوراکی کلونازپام برای درمان کوتاه مدت استفاده میشود. اگر فردی آن را طبق دستور مصرف نکند، قطعا با عوارض و خطراتی روبرو خواهد شد. در برخی از موارد، اگر فردی مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع کند یا اصلا آن را مصرف نکند،دچار علائم روانی میشود. اگر به طور ناگهانی مصرف آن را قطع کنند، ممکن است علائمی مانند تحریک پذیری، مشکلات خواب و اضطراب و… را داشته باشید. قبل از مصرف کلونازپام، فرد باید پزشک خود را در مورد تمام داروهای تجویزی، بدون نسخه و سایر داروهایی که مصرف میکند، مطلع کند. همچنین باید در مورد ویتامینها، گیاهان و مکملهایی که استفاده میکند به پزشک اطلاع دهد. به اشتراکگذاری این اطلاعات، میتواند به جلوگیری از تعاملات احتمالی کمک کند.
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید: