در این مقاله قصد داریم درباره قرص دتا توضیح بدهیم.
اعتیاد و عوارض آن یكی از مشكلات جامعه امروزی است و همهی كشورهای جهان با این مشكل دست به گریبان هستند و هر كشوری در تلاش است تا با روشی با اعتیاد و فروش مواد مخدر مقابله كند. اعتیاد نه تنها سرمایه مالی بلكه سرمایه انسانی یك كشور را هم به خطر میاندازد و در صورت بیتوجهی به این مشكل آینده یك كشور رابه خطر میاندازد. پیشگیری از اعتیاد هزینهی بسیار كمتری نسبت به درمان آن دارد بنابراین آگاهسازی و فرهنگسازی افراد نقش اساسی در سلامت جامعه دارد.
قرص ترک اعتیاد دتا
افراد مبتلا به اعتیاد برای رهایی هر چه زودتر از این بیماری دست به هر روشی میزنند و از هر داروی ترك اعتیادی استفاده میكنند درصورتی كه این كار باید در مراكز ترك اعتیاد و زیر نظر پزشك متخصص صورت بگیرد در غیر این صورت عواقب جبران ناپذیری گریبانگیر فرد و اطرافیان فرد مبتلا به اعتیاد میشود. یكی از داروهایی كه به اشتباه به عنوان داروی ترك اعتیاد شناخته میشود قرص دتا ( یا در اصلاحالات دیگر قرص دتا هندی ) است. در این مقاله درباره کپسول دتا و عوارض مصرف این قرص میپردازیم.
مطلب مرتبط : عوارض ترک قرص آلپرازولام
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
قرص دتا چیست؟
قرص دتا با نامهای دتای هندی و دراگون هم شناخته میشود كه دارویی دستساز بوده و از گیاه كراتوم، آویشن هندی، فلفل قرمز، دارچین و رزماری تشكیل شده است. گیاه كراتوم (Kratom) بومی آسیای جنوب شرقی بوده و از برگهای آن به عنوان ماده مخدر استفاده میشود. یكی از مواد موجود در گیاه كراتوم، میراگینین است. میراگینین باعث احساس سرخوشی در فرد مصرفكننده میشود و چون قرص گیاهی دتا دستساز بوده در صورت زیاد بودن میراگینین، احساس سرخوشی در فرد هم بیشتر شده و خطر تشنج و كما و حتی مرگ را به همراه دارد.همچنین میتوان این عوارض را در قرص m نیز مشاهده کرد که در این مقاله به بررسی آنها پرداخته ایم .
علت استفاده از فلفل قرمز این است كه بو و مزه مواد موجود در این دارو احساس نشود و به مصرف كنندگان پیشنهاد میشود كه آن را با دوغ مصرف كنند. فلفل قرمز منجر به التهاب معده شده و در طولانی مدت مشكلات معده را به همراه دارد. وجود آویشن و رزماری در تركیب قرص دتا رایحه قوی ای را ایجاد كرده و فرد مصرف كننده تصور میكند كه دارویی گیاهی و بیخطر مصرف میكند. به دلیل دستساز بودن این قرص، مواد تشكیل دهنده آن میتواند فرق داشته باشد و درصورتی كه مواد اعتیاد آور استفاده شده در آن زیاد باشد منجر به درد و خماری شده و فرد برای درمان خماری مجبور است هر بار میزان مصرف این قرص را بیشتر كند كه خطر اوردوز را افزایش میدهد.
بیشتر بخوانید : تاثیر نالوکسان در ترک اعتیاد چیست؟
کپسول دتا برای چه استفاده میشود؟
قرص دتا برای ترك اعتیاد شناخته میشود ولی از آن جایی كه به صورت دستی تهیه شده و خود دارای تركیبات اعتیادآور است استفاده از آن توصیه نمیشود. این قرص در عطاریهای غیر مجاز با داروهای اعصاب و روان، ترامادول، شیشه و … تركیب میشود و برای این كه فرد مصرف كننده مواد تشكیل دهنده قرص را متوجه نشود از ادویههایی مانند فلفل قرمز و آویشن هم این دارو استفاده میگردد. ماده مخدر شیشه در قرص دتا منجر به انرژی و احساس شادی میشود و مصرف كننده درد و خماری ماده مخدر قبلی را فراموش میكند ولی بعد از مدتی به این قرص معتاد شده و مصرف آن را بیشتر میكند و یا به سراغ ماده مخدر جدیدی میرود.
قرص دتا مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نمیباشد و استفاده از آن برای ترك اعتیاد توصیه نمیشود به همین دلیل برای ترك اعتیاد باید به سراغ روشهای دیگری بروید. استفاده از این قرص مانند استفاده از ویپ برای ترک سیگار بدون دانستن آنکه آیا ویپ ضرر دارد یا خیر مانند افتادن از چاله به چاه است و كمك خاصی به افرادی كه گریبانگیر اعتیاد شدهاند نمیكند و اعتیاد جدیدی را به اعتیاد قبلی اضافه میكند. برای ترك اعتیاد بهتر است به مراكز ترك اعتیاد مراجعه كنید تا زیر نظر پزشك متخصص اعتیاد را ترك كنید.
کمپ ترک اعتیاد وی ای پی فرمانیه با داشتن امکانات عالی همراه با پزشکان و مشاوران حرفه ای با محیطی لاکچری در آماده کمک به مصرف کنندگان محترم می باشد.
برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید
02126100813 – 02126231821
09126896964
مطلب مرتبط : داروهای ضد افسردگی بعد از ترک اعتیاد
نحوه ترک قرص دتا چگونه است ؟
قرص دتا شامل مواد اعتیادآوری است كه مصرف زیاد آن خطر مرگ را به همراه دارد. نحوه ترك قرص دتا بستگی به این دارد كه چه موادی در تركیب این دارو استفاده شده است و بدون بررسی تركیبات آن نمیتوان روشی را برای ترك آن پیشنهاد داد. همان طور كه قبلا اشاره شد این دارو دست ساز بوده و میزان موادی كه در ساخت آن استفاده میشود با هم فرق دارد و هر چقدر كراتوم موجود در قرص دتا بیشتر باشد ترك آن هم سختتر خواهد شد. برای ترك قرص دتا به هیچ وجه خود سرانه عمل نكنید چون ممكن است با عوارض ناخواستهای دست به گریبان شوید و هزینههای سنگینی را برای خود و خانوادهتان ایجاد كنید.
برای ترك این قرص هرگز به یك باره آن را قطع نكنید چون منجر به تشنج، كاهش سطح هوشیاری، بی خوابی، شل شدن عظلات، دردهای شكمی و اسهال، افسردگی و توهم میشود. بهترین روش ترك قرص دتا و سایر مواد مخدر مراجعه به مراكز ترك اعتیاد است تا پزشكان و روانشناسان این مراكز با توجه به وضعیت بیمار و آزمایشات فرد مبتلا به اعتیاد بهترین روش را برای ترك اعتیاد انتخاب كنند. در مراكز ترك اعتیاد یك مشاور و درمانگر همراه فرد درگیر با اعتیاد خواهد بود تا با روشی اصولی و علمی كار درمان را انجام دهند و فرد را به آغوش خانواده و جامعه بازگردانند.
عوارض قرص دتا
قرص دتا همانند مواد مخدر دیگر عوارضی دارد كه شناخت این عوارض به آگاهی افراد و خانواه آنها كمك میكند. از عوارض قرص دتا هندی میتوان به اختلال در سیستم گوارش، اضطراب، بیماریهای قلبی و عروقی، مشكلات كبدی و كلیوی، زودرنجی، اختلالات رفتاری و توهم زایی اشاره كرد. زیاده روی در مصرف این قرص، اعتیاد به این ماده مخدر را به همراه دارد و حتی در صورت اوردوز كردن به مرگ فرد مصرف كننده منجر میگردد. قرص یاد شده با ترامادول و الكل تداخل دارویی دارد و هرگز نباید باهم مصرف شوند و در صورت مشاهده چنین علائمی به پزشك مراجعه كرده تا از مشكلات بیشتر جلوگیری كنید.
افراد سازنده یا فروشنده قرص دتا و سایر مواد مخدر این محصولات را معجزهآسا معرفی میكنند و فوایدی برای این قرصها بیان میكنند كه كه كاملا كذب بوده و هدفشان كسب درآمد بیشتر از راه معتاد كردن دیگران است. متاسفانه خیلی از فروشگاهها، سایتها، كانالهای ماهوارهای و عطاریها این قرصها را با قیمت بسیار كم تبلیغ میكنند و حتی این قرصها را به جای داروهای ترك اعتیاد به افراد میفروشند و عدم آگاهی افراد و زودباوری آنها منجر به هزینههای سنگین مالی و روانی به افراد معتاد و خانوادههایشان میشود.
مطلب مرتبط : عوارض مورفین را میتوانید در این مقاله بخوانید .
سخن پایانی
اعتیاد علاوه بر جسم بیمار بر ذهن و روان او نیز تاثیر میگذارد و در صورت درمان نشدن فرد معتاد، كل خانواده را هم از لحاظ روانی درگیر خود میكند. مواد اعتیادآور علاوه بر وابستگی جسمی به وابستگی روانی به مواد مخدر هم منجر میگردد بنابراین افراد معتاد به یك برنامه درمانی روانی در كنار برنامه جسمانی نیاز دارند. امروزه روشهای مختلفی برای ترك اعتیاد وجود دارد و دارو درمانی یكی از این روشهاست. داروهای ترك اعتیاد مانند داروهای شیمیایی و صنعتی دیگر دارای عوارضی است كه شناخت این عوارض باعث كمك به افراد برای طی كردن دوران ترك اعتیاد میشود. اگرچه قرص دتا به عنوان داروی ترك اعتیاد شناخته میشود ولی خود این قرص به دلیل دستساز بودنش اعتیادآور بوده و در صورت زیاده روی در مصرف آن خطر مرگ را به همراه دارد.
در پایان ذكر این نكته ضروری است كه دوز مصرفی داروهای ترك اعتیاد باید توسط پزشك تجویز شود و پزشك متخصص با توجه به شرایط بیمار نوع ترك اعتیاد و دوز دارو ترك اعتیاد را مشخص میكند بنابراین برای ترك اعتیاد هرگز خود درمانی نكنید و به یک کمپ ترک اعتیاد مراجعه كنید.
من دراگون میخوام چجور تهیه کنم شهر من یک نفر داره فقط اونم بیشتر اوقات تموم کرده
من کاری به صحبت های دیگران ندارم ولی من با برنامه هفتگی دوز کم کردم بعد به صفر رسوندم و پاک شدم
من الان دو روز ک دعا مصرف نمیکنم و الان بی خوابی بیشتر ازیتم میکنه و بدن درد خیلی کم و من روزی 20عدد مصرف میکردم والان نزدیکه دو ساله ک 6 عدد مصرف میکنم