فرآیند لغزش و آشنایی با مراحل آن (لغزش چیست؟ چگونه رخ می دهد؟)

لغزش چیست و آشنایی با مراحل آن (چه عواملی باعث لغزش میشود)

لغزش چیست؟

لغزش به معنای شروع مجدد اعتیاد پس از یک دوره پرهیز از آن می‌باشد. مصرف دوباره مواد مخدر یا مواد محرک مثل لغزش شیشه (علائم مصرف شیشه )، هروئین در بین معتادان بسیار رایج است. در این قسمت اطلاعاتی درباره این که چرا اعتیاد نوعی بیماری است که معتادان را به سمت مصرف مجدد سوق می‌دهد ارائه شده تا با آگاهی از این اطلاعات بتوانید دلایل لغزش معتادان را تشخیص دهید که چه عواملی باعث لغزش میشود و با  استفاده از ابزارهای 12 قدمی از آن پیشگیری نمایید.

تعریف مرکز ترک اعتیاد فرمانیه از لغزش، مصرف مجدد هر نوع ماده مخدر به هر شکلی، بعد از ترک اعتیاد است. بسیاری از مراجعینی که برای ترک اعتیاد به کمپ های ترک اعتیاد و مراکز سم زدایی می‌روند پس از ترخیص از آن مرکز و طی کردن دوره ترک اعتیاد در آن جا، با یک خطر روبرو هستند و آن تجربه لغزش مواد مخدر است. مساله مهم برای جلوگیری از لغزش شناخت تکنیک های مقابله با وسوسه است. رویکرد کمپ فرمانیه از لغزش این است که در طول دوره سم زدایی از طریق روش‌های متعدد سعی شود بیماران از لحاظ جسمی و روحی و روانی قوی‌تر شده و دیگر سمت مصرف مجدد مواد مخدر نروند.

کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.

برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.

02126100813

02126231821

09126896964

لغزش فرآیندی است که خیلی قبل از مصرف مجدد شروع و با مصرف مواد مخدر (یا ماده محرک و یا هر ماده اعتیاد آور دیگر) تکمیل می گردد. در بعضی مواقع لغزش  به یکباره اتفاق می افتد و یا با ظاهر پیش پا افتاده شروع می‌شود. «یک تماس کوتاه با مصرف کنندگان مواد، یک دروغ کوچک و به ظاهر بی اهمیت، یک روز جلسه نرفتن» می تواند عاملی شود تا فرآیند دردناک لغزش آغاز و به مصرف مجدد مواد ختم شود. لغزش معمولا «یک نشانه است که نشان می‌دهد برنامه بهبودی به صورت کامل اجرا نشده و یا این که هنوز دست آویزها و بهانه های مصرف در ذهن باقی مانده و ریشه کن نشده است». تفاوت عود و لغزش در این است که در لغزش فقط پاکی فرد از بین می‌رود. ولی بهبودی به نقطه آغاز این برنگشت و فقط متوقف شده در صورتی که در عود تمام افکار و باورهای مخرب زمان مصرف باز می گردد. در کمپ ترک اعتیاد تمایلی فرمانیه سعی ما این است که به افراد رهجوی ترک اعتیاد کمک کنیم با برنامه‌ای درست و آموزش های مفید وسوسه و لغزش را بشناسند و راه کارهای مناسبی برای مقابله با آن را داشته باشند.

kampcta - کمپ ترک اعتیاد فرمانیه کمپ ترک اعتیاد لاکچری با بهترین امکانات درمانی و رفاهی برای بیماران

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

 

مطلب مرتبط: قرص b2 چیست

مفهوم انحراف فکری معتاد گونه چیست ؟

  • بی تفاوتی و بی حوصلگی نسبت به پی گیری برنامه های بهبودی.
  • تماس با افراد مصرف کننده و تردد در مکان های مصرف و توزیع مواد.
  • زندگی بر مبنای خودخواهی و لذت طلبی.
  • بی برنامگی، آشفتگی و بی نظمی سرزندگی روزمره پر کاری پرخوری پر خوابی وقت گذرانی های افراطی درحدی که مسئولیت‌های زندگی فراموش شود.
  • ایجاد و ادامه روابط ناسالم عاطفی-احساسی و حسی فیزیکی از نشانه های بروز لغزش است.

آیا لغزش به یکباره اتفاق می افتد؟

لغزش یک باره و بی‌دلیل اتفاق نمی‌افتد، بلکه فرآیندی است که مدت ها پیش از آن که بار دیگر اقدام به مصرف مواد مخدر یا از سر گرفتن اعتیاد های رفتاری کنیم، آغاز می‌شود. معمولا دلایل لغزش معتادان این است که به افکار و ذهن خود اجازه می‌دهند که حالت منفی قبلی خود یعنی به دوران اعتیاد فعال باز گردد. با بازگشتن به افکاری که در زمان مصرف مواد مخدر داشتیم، رفتار ما نیز به تدریج تغییر می‌کند و برای کنار آمدن با زندگی بار دیگر به استفاده از مواد باز می‌گردیم.

آیا لغزش به یکباره اتفاق می افتد؟

در این وضعیت فراموش می‌کنیم که از نوعی بیماری مزمن غیر قابل درمان در عذاب هستیم و برای بهبودی از این بیماری می‌بایست به طور روزانه برنامه 12 قدممان را کار کنیم. معتاد در حال عذاب کیست ؟ و چه تاثیری در ذهن ما دارد ؟ بیماری اعتیاد در ذهن و فکر ما ریشه دارد. ما معتادان به دلیل طبیعت و نوع بیماری که به طور روزانه در بهبودی از آن به سر می بریم، نمی توانیم در گذراندن مراحل ترک اعتیاد به مواد مخدر تصمیم درست و منطقی بگیریم. علت ناتوانی ما در تصمیم گیری صحیح درباره مواد مخدر این است که پس از سال ها مصرف مواد مخدر، به آن عادت می‌کنیم و در واقع اعتیاد قسمتی از زندگی طبیعی ما می‌شود.مصرف مواد مخدر کاری است که بی اختیار و بدون اینکه به عواقب اولین بار مصرف فکر کنیم انجام می دهیم. علاوه بر این، بیماری اعتیاد ماهیتی مرموز و شگفت آور دارد و اگر 12 قدم را به طور روزانه کار نکنیم و از حمایت انجمن های گمنام استفاده نکنیم، ناخود آگاه به سوی مصرف دوباره مواد یا انجام رفتارهای معتاد گونه بر می گردیم. واقعیت این است که بسیاری از ما معتادان در حال بهبودی که لغزش کرده ایم، به خوبی می‌دانیم که استفاده نکردن از ابزارهای لازم برای برنامه‌های 12 قدمی برای ایجاد تغییر در افکار و رفتارمان، به لغزش و افتادن دوباره در دام اعتیاد کمک کرده است.

بهبودی و لغزش

ساده ترین راه برای جلوگیری از لغزش توجه به نشانه های هشدار دهنده و اصلاح آنها می باشد. بهبودی از کجا اغاز میشود ؟ با عمل کردن به تعهد و تدابیر بکار گیری اصول بهبودی، شرکت در جلسات بهبودی، تماس مرتب با راهنما، پرهیز جدی از تردد در مکان‌های مصرف، قطع ارتباط کامل با افراد مصرف کننده و فروشنده مواد، برنامه ریزی و نظم در زندگی، داشتن اهداف و پی گیری آنها، پرهیز از خستگی، گرسنگی، تنهایی و کنترل خشم.

در جراب این سوال که چرا بهبودی یک فرایند است باید بگوییم که مهم ترین موضوع در مواجهه با لغزش درک این نکته است که لغزش قسمتی از فرآیند بهبودی است و امید اولین چیزی است که یک لغزش کرده به آن نیاز دارد.

در این جا چند باور غلط که در مورد لغزش در ترک اعتیاد مرسوم است را یادآور می‌شویم:

  • لغزش به معنای نقطه سرخط می باشد.
  • لغزشی ها بهبود پذیر نیستند.
  • دلایل لغزش همیشه در داخل خود فرد است.
  • تمام لغزش ها به عود منتهی می شود.
  • یعنی اگر کسی یک بار مصرف کنند حتماً تا آخر ماه راه را باید برود.

توصیه ما به کسانی که رهجوی ترک اعتیاد هستند این است که در زمانی که در کمپ ترک اعتیاد در حال سم زدایی می‌باشند کلاس‌های آموزشی و فایل صوتی بهبودی و لغزش را جدی بگیرند. این امر به آن‌ها کمک می‌کند در مواجه با وسوسه و لغزش بتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.

 چرا بسیاری از افراد بعد از ترک اعتیاد دوباره مصرف میکنند؟

لغزش چیست؟ (مصرف مجدد مواد مخدر و یا محرک بعد از قطع مصرف) چگونه رخ می دهد؟

چه عواملی باعث لغزش می شوند؟

کمپ ترک اعتیاد فرمانیه ( بهترین کمپ ترک گل – هروئین – ماریجوانا و … با امکانات مدرن) اعتقاد دارد لغزش فرایندی است که معمولا سه مرحله را طی می‌کند و باعث بازگشت فرد معتاد به مصرف مجدد مواد می‌شود. این سه مرحله عبارت اند از لغزش عاطفی ، لغزش ذهنی و لغزش جسمی. در این قسمت اطلاعاتی در مورد این سه مرحله ارائه شده است تا با آگاهی از آن‌ها بدانید که آیا در فرآیند بهبودی لغزش قرار گرفته اید یا خیر:

  • لغزش احساسی
  • لغزش فکری
  • لغزش جسمی

لغزش جزئی طبیعی در بیماری اعتیاد است

آمارهای کمپ فرمانیه نشان می دهند که حدود پنجاه در صد از معتادان در سال اول بهبودی خود دوباره مواد استفاده می کنند. بهبودی از بیماری اعتیاد مانند سایر بیماری های مزمن مسئله ای است که می بایست به صورت روزانه تحت درمان قرار گیرد.افراد که در فرایند لغز قرار میگیرند ممکن است این سوال را در ذهن خود داشته باشند آیا هنوز به فرایند بهبودی اعتقاد دارم ؟

برای پشت سر گذاشتن فرایند لغزش اگر کارهایی که برای بهبودی و پاک ماندن ما لازم هستند را هر روز و به طور مرتب انجام ندهیم طبیعتا دوباره اسیر مصرف مواد مخدر خواهیم شد، زیرا این کار تنها راهی است که ما برای کنار آمدن با زندگی یاد گرفته ایم. در مورد اعتیاد باید بدانیم که دچار شدن به لغزش و عود کردن بیماری، پیش از آن که دوباره مصرف مواد را شروع کنیم آغاز می شود.

تجربه در مورد بهبودی و لغزش نشان میدهد به ندرت اتفاق می افتد که یک معتاد در حال بهبودی به طور ناگهانی و بدون هیچ دلیلی به مصرف دوباره مواد روی بیاورد؛ بلکه قاعدتا وی مدت زمانی را در دو مرحله اول لغزش یعنی لغزش احساسی و لغزش فکری گذرانده و سپس به جایی می رسد که تصور می کند چاره دیگری به جز مصرف مواد مخدر نداشته و در حقیقت لغزش جسمی را آغاز می کند.

زمانی که نحوه کنار آمدن ما با احساساتمان و افکار و رفتار ما به دوره اعتیادمان بر می گردد، وقتی که از کارکرد دوازده قدم دست می کشیم و جلسات را نادیده می گیریم؛ آن موقع است که قاعدتا خطر وسوسه مصرف دوباره مواد بیشتر می شود زیرا این راهی است که ما برای کنار آمدن با مشکلات زندگی، سالیان دراز آن استفاده کرده ایم.

در انجمن های 12 قدمی اصطلاحی وجود دارد که می گوید ” قبل از مصرف مجدد مواد، در افکارمان لغزش کرده ایم و به همین علت اگر می خواهیم بهبودی خود را حفظ کنیم، باید در ابتدا اولویتمان را به روی چگونگی کنار آمدن با احساسات و طرز فکرمان بگذاریم.” هر موقع متوجه شدیم که افکار و احساساتمان در حال برگشتن به حالت مخرب ویرانگر دوران اعتیاد هستند، می بایست به طور جدی و با پشتکار بیشتری از ابزارهای 12 قدمی و حمایت خانواده و دوستان بهبودی و مشاورین کمپ فرمانیه استفاده کنیم.

بیشترین شانس ما برای جلوگیری از بازگشت به اعتیاد، در مرحله لغزش عاطفی  و فکری است چون در این مرحله است که قدرت انتخاب و کنترل داریم که به بیماری خود اجازه ندهیم تا با کشاندن دوباره ما به سمت استفاده از مواد مخدر روال بهبودی ما را به نابودی بکشاند.

در ادامه مراحلی که ما را به لغزش بعد از ترک اعتیاد میکشاند توضیح داده شده اند تا بدانیم که در هر یک از این مراحل سه گانه چه مسائلی اتفاق می افتد. آگاهی از مراحل و دلایل لغزش معتادان باعث می‌شود تا با استفاده از ابزارهای بهبودی، از بازگشت به اعتیادمان جلوگیری کنیم.

مرحله اول: لغزش احساسی

پیش از این که دوباره استفاده از مواد مخدر را شروع کنیم در ابتدا وارد مرحله ای می شویم که به آن لغزش احساسی می گویند. در این مرحله به استفاده مواد فکر نمی کنیم، اما احساسات و عواطف ما راه را برای اینکه دوباره به سراغ مواد مخدر برویم هموار می کنند. در این مرحله با آن که ما در حال بهبودی هستیم، احساس اضطراب و بی قراری می کنیم چون نمی توانیم احساسات و عواطف خود را کنترل کنیم بلکه به آن ها اجازه می دهیم تا بر زندگی ما غلبه کنند.

در این مرحله است که باید تصمیم صحیح و منطقی بگیریم و از ابزارهای بهبودی برای کنترل هرچه بیشتر احساسات خود استفاده کنیم. توجه نشان ندادن به این علائم و هشدارها باعث افزایش فشارهای عصبی و احساسات منفی خواهد شد و ما را به سمت مرحله دوم یعنی لغزش افکاری خواهد کشاند.

در این مرحله است که انحراف فکری معتاد گونه به سراغ ما آمده و سرانجام ما را متقاعد خواهد کرد که تنها راهی که با آن می توانیم خود را التیام دهیم مصرف دوباره مواد مخدر است. مرحله لغزش احساسی ممکن است هفته ها، ماه‌ها و حتی سال ها طول بکشد و ما هشدارهای این مرحله را نادیده بگیریم؛ اما تجربیات تلخ بسیاری از ما معتادان در حال بهبودی نشان می دهد اگر ما احساسات خود را مهار نکنیم بالاخره به راه و روش قدیمی و غریزی خودمان که استفاده از مواد مخدر است بر می‌گردیم.

توجه داشته باشید که در روزهای اول بهبودی امکان لغزش احساسی ما بیشتر است چون در این دوره ما احتمالا به عوارض خماری پس از ترک مواد مخدر نیز دچار می شویم و احساساتمان دستخوش نوسان و بی‌ثباتی می‌شوند.

در این مرحله هم جسم و هم ذهن ما به تدربج برای فعالیت عادی خود بدون نیاز به مواد مخدر آماده شده و احساست ما بیشتر از همیشه تحریک می شود و از لحاظ جسمی نیز با مشکلاتی روبرو می شویم؛ اما باید بدانیم که این سختی ها در واقع جزئی از فرآیند پاک شدن از مواد مخدر و سم زدائی ما است. با دانستن این موضوع که مسائلی همچون تغییر حالات روحی و مختل شدن خواب نشانه هایی از پدیده خماری هستند و در نتیجه حالت موقت و گذرا دارند به ما کمک خواهد کرد تا با این گونه مشکلات کنار بیاییم و راحت تر آن ها تحمل کنیم.

اگر در دوران بهبودی احساس کردید که حالتان منقلب است، دل شوره دارید یا در لاک خود فرو رفته اید و یا به تنهایی و انزوا گرایش پیدا کرده اید، باید از ابزارهای برنامه 12 قدم برای کنار آمدن با چنین حالت هایی استفاده کنید.

برخی از نشانه های لغزش احساسی عبارت اند از:

  • غرق شدن در احساسات
  • ناتوانی در کنار آمدن با احساسات
  • فشارهای عصبی مداوم
  • اضطراب
  • بی قراری
  • خشم و سرخوردگی
  • گرفتن حالت تدافعی
  • نوسانات حلقی و احساسی
  • انزوا و فرو رفتن در لاک خود
  • کمک نخواستن
  • شرکت نکردن در جلسات انجمن های 12 قدمی
  • اختلال در عادات غذایی
  • اختلال در عادات خواب

 مطلب مرتبط: 6 ویژگی بیماری اعتیاد از دیدگاه بهترین کمپ ترک اعتیاد خصوصی در تهران

لغزش جزئی طبیعی در بیماری اعتیاد است

مرحله دوم: لغزش فکری

در مرحله لغزش فکری، در ذهن ما آشوب و غوغا برپا شده است. از یک طرف افکار ما از ما می خواهد تا “مواد مصرف کنیم” و از طرف دیگر “افکار بهبودی ما” از ما می خواهد که از مصرف مواد مخدر خودداری کنیم. در کمپ ترک اعتیاد خصوصی فرمانیه اغلب به این طرز فکر “انحراف فکری معتاد گونه” می‌گوییم.

در این مرحله الگوهای فکری ما به راه و روش قدیمی خود یعنی افکار و حالت های آشفته و بیمار گونه باز می گردد. در چنین شرایطی به جای استفاده از ابزارهای بهبودی و حمایت ها، افکار معتاد گونه ما باعث می شود که به تدریج به سمت استفاده دوباره از مواد کشانده شویم. در ظاهر ممکن است اعمال بهبودی خود را انجام دهیم یعنی در جلسات شرکت کنیم و از دیگران نیز حمایت کنیم، اما فکر و ذهن ما در رویای استفاده مجدد از مواد و نشئگی سیر می کند.

باید توجه داشته باشیم که بیماری اعتیاد در اصل در فکر و ذهن ما ریشه دارد و این افکار ما هستند که ما را وسوسه کرده و فریب می دهند تا برای کنار آمدن با مشکلات زندگی دوباره به مصرف مواد مخدر باز گردیم. اگر در این مرحله متوجه شدید که افکارتان به طرز فکر قدیم برگشته است، هنوز هم فرصت دارید تا با استفاده از اصول و ابزارهای 12 قدم از افتادن دوباره در دام اعتیاد و لغزش جلوگیری کنید.

در این مرحله باید از دیگران در خواست کمک کنیم و برای برگرداندن خود به حالت و روحیه بهبودی از ابزارها استفاده کنیم. در مواردی بیماری اعتیاد را به شیطان نسبت می‌دهند چون این بیماری آن چنان با فکر و ذهن ما بازی می کند که در بیشتر مواقع زمانی متوجه می شویم که فکر ما به بازی گرفته شده است که دیگر کار از کار گذشته و کاملا دیر شده است. به همین علت زمانی که می خواهیم از چنگ بیماری اعتیاد رهایی پیدا کنیم به کمک دیگران نیاز داریم چون به تنهایی و فقط با تکیه به خودمان نمی توانیم از عهده این کار بر بیاییم.

برای رهایی از ویار وسوسه فکری باید از برنامه های 12 قدمی استفاده کنیم و از خدای خود کمک بگیریم. در دورانی که خطر لغزش فکری ما را تهدید می‌کند باید هوشیاری خود را کاملا حفظ کنیم و تصمیمی صحیح و عاقلانه در جهت حفظ بهبودی خود بگیریم. اگر در این حالت نتوانیم تصمیمی درستی اتخاذ کنیم و در برابر افکار مخرب و معتاد گونه خود تسلیم شویم؛ بدون چون و چرا وارد مرحله نهایی یعنی لغزش جسمی شده و استفاده دوباره از مواد مخدر را شروع می کنیم. در قسمت نشانه های هشدار دهنده اطلاعات فراوانی درباره چگونگی تغییرات احساس و افکارمان در مراحل مختلف لغزش ارائه شده است.

برخی از نشانه‌های لغزش فکری عبارت اند از:

  • فکر کردن به افراد، مکان ها و زمان‌هایی که مواد مخدر مصرف می‌کردیم
  • یاد کردن از دوران اعتیاد به عنوان دوره ای خوش
  • صادق نبودن با خود و دیگران
  • رفتن به سراغ دوستان دوران مصرف
  • خیال بافی درباره استفاده دوباره از مواد مخدر
  • فکر کردن به لغزش و از سرگیری استفاده از مواد
  • نقشه کشیدن برای مصرف مجدد مواد

مطلب مرتبط: کمپ ترک اعتیاد: تاثیر مواد مخدر برروی نیروی جنسی

مرحله سوم: لغزش جسمی

زمانی که نتوانیم جلوی اضطراب و فشارهای عصبی را بگیریم و الگوهای فکری دوران اعتیاد خود را از سر بگیریم، در نهایت در دام مرحله سوم از لغزش که لغزش جسمی است خواهیم افتاد. به عبارت دیگر، استفاده از مواد مخدر را دوباره شروع خواهیم کرد.

در این مرحله است که افکارمان ما را قانع می کنند که به جز بازگشتن به اعتیاد، راه دیگری برای مقابله با مشکلات زندگی را نداریم. بسیاری از معتادانی که دچار لغزش شده اند، ناتوانی در تغییر دادن احساسات، افکار و رفتارهای خود را مهم ترین عامل بازگشت به اعتیاد خود می‌دانند. اگر در دوران بهبودی نتوانیم برنامه 12 قدم خود را کار کنیم و از طریق راه های سالم و منطقی با زندگی کنار بیاییم حتما همان راهی را خواهیم رفت که بسیاری از معتادان دیگر بر اثر لغزش و کنار گذاشتن فرآیند بهبودی خود رفته اند.

حتی اگر دوباره اقدام به مصرف مواد مخدر کردیم نباید دچار یاس و ناامیدی شویم بلکه باید از لغزش و اشتباه خود درس عبرت گرفته و روال بهبودی مان را دوباره آغاز کنیم. باید تصمیم بگیریم که فریب نخوریم و اجازه ندهیم که بر اثر لغزش و استفاده مجدد از مواد مخدر زندگی مان تباه و نابود شود.

بزرگ ترین خطر بعد از لغزش این است که چرخه ویرانگر اعتیاد و بیماری ما دوباره به حرکت در آمده وسوسه فکری ویار جسمی مصرف دوباره مواد به سراغمان بیاید. باید فرآیند بهبودی خود را با یک تصمیم‌گیری درست و به موقع، دوباره شروع کنیم و به خاطر داشته باشیم که حتی بعد از لغزش نیز ما هنوز قدرت انتخاب داریم.

باید بدانیم که لغزش به این معنی نیست که ما دیگر چاره ای جز ادامه مصرف مواد مخدر نداریم و کنترل همه چیز از دستمان خارج شده است. بلکه باید به یاد داشته باشید به عنوان کسانی که از یک بیماری مزمن در عذاب هستیم، ممکن است ما در یک لحظه به طور ناخود آگاه به عادت قدیمی خود که به آن خو کرده ایم بازگشته و لغزش کنیم، ولی پس از آن می توانیم تصمیم بگیریم که مجددا خود را از وضعیتی دور کرده و مسیر بهبودی خود را ادامه دهیم. به یاد داشته باشید که لغزش کردن می تواند مانند یک دوست صمیمی، شناخت شما از خودتان را بیشتر کرده و باعث رشد و پیشرفت شما در سفر بهبودیتان شود.

اگر لغزش کرده‌اید و نگران آینده خود هستید و احساس می‌کنید که به پایان راه رسیده‌اید و نمی‌توانید دوباره اعتیاد خود را ترک کنید کمپ فرمانیه با مشاورین متخصص می‌تواند به شما کمک کند تا با راحت ترین شیوه ممکن اعتیاد خود را قطع کنید.

برای آشنایی با روش ترک کتامین مقاله دیگر ما در رابطه با این موضوع را بخوانید.

گام به گام به سوی لغزش

پژوهش های علمی ثابت کرده اند که بازگشت به اعتیاد روندی است که به صورت تدریجی اتفاق می افتد. این قسمت حاوی اطلاعاتی در خصوص مراحل لغزش است و توضیح می‌دهد که چه تغییراتی در احساسات، افکار و رفتارهای یک فرد معتاد در حال بهبودی به وجود می آید که سر انجام او را به سمت مصرف دوباره مواد مخدر سوق می‌دهد.

نشانه‌های هشدار دهنده دلایل لغزش

این قسمت شامل فهرستی از نشانه های رایج متداولی است که اخطار می دهند یک معتاد در حال بهبودی در خطر مصرف دوباره مواد قرار گرفته است. با آگاهی و شناخت نشانه های هشدار دهنده که اغلب بر اثر تغییرات در عواطف و احساسات، افکار و رفتارهای ما معتادان در حال بهبودی بروز می‌کنند، شانس بیشتری برای اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از لغزش و حفظ بهبودی خود خواهیم داشت.

ابزارهای پیشگیری از لغزش

این قسمت شامل پیشنهادهایی است که چگونه با استفاده از ابزارهای 12 قدمی و حمایت از انجمن های گمنام از فعال شدن مجدد اعتیادتان جلوگیری کرده و بهبودی خود را حفظ نمایید.

بخش اول – 11 اصل مهم برای پیشگیری از لغزش

بخش دوم – ابزارهای انجمن های گمنام

بخش سوم – ابزارهای سلامتی

برنامه پیشگیری از لغزش

با توجه به اطلاعات ارائه شده در قسمت ابزارهای پیشگیری از لغزش، معتادان در حال بهبودی می‌توانند یک برنامه پیشگیری برای خود تهیه کنند تا با استفاده از آن، زندگی در مسیر بهبودی خود را حفظ نمایند. بعلاوه، با پاسخ دادن به سوالاتی که در این قسمت ارائه شده است، شناخت شما از عواملی که باعث لغزشتان می‌شوند افزایش خواهد یافت و می‌توانید در مواقع وسوسه مصرف مجدد، به این برنامه پیشگیری از لغزش رجوع کنید و از گرفتار شدن دوباره در دام بیماری اعتیاد جلوگیری کنید.

پس از لغزش

علیرغم همه تلاش‌ها برای پیشگیری از لغزش، دوباره مصرف مواد را شروع کرده‌اید. حال تصمیم شما چیست و چه کار باید بکنید؟ می‌توانید لغزش را به عنوان یک تجربه برای رشد در بهبودی قلمداد کرده یا آن را برای خود یک شکست و بهانه‌ای برای ادامه دادن مصرف مواد به حساب بیاورید. با استفاده از ابزارهای 12 قدمی، در این قسمت پیشنهادهایی ارائه شده است که به شما کمک می‌کند تا بدانید که بعد از دچار شدن به لغزش، چه اقداماتی باید انجام دهید تا دوباره به مسیر بهبودی باز گردید.

اصول مشابه برای جلوگیری از لغزش در انواع اعتیادها

به یاد داشته باشید: اطلاعات ارائه شده در این بخش به طور خاص برای جلوگیری از لغزش در اعتیادهای مواد مصرفی ارائه شده است. با این حال، اصول مطرح شده می‌توانند به طور عمومی جهت پیشگیری از لغزش در انواع اعتیادها نیز مفید واقع شود، چرا که فرایند لغزش در اعتیادهای رفتاری نیز از مراحل لغزش احساسی، لغزش روحی و لغزش جسمی تشکیل شده است که اصول آن بسیار شبیه به اعتیاد های مواد مصرفی می‌باشند.

kampcta - کمپ ترک اعتیاد فرمانیه کمپ ترک اعتیاد لاکچری با بهترین امکانات درمانی و رفاهی برای بیماران

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

 

سوالات متدوال 

در مراحل پس از لغزش این سوال به وجود می اید که تفاوت پاکی و بهبودی چیست ؟

اگر فرد در مرحله لغزش توانست این مرحله را طی کند و مانع از احساسات و افکاری که باعث میشود دوباره به سمت اعتیاد روی اورد، متیوان گفت که فرد بهبود یافته و پاک شده .

آیا هرگز به عواقب اولین بار مصرف فکر کرده اید ؟

اگر در زمانی که میخواهید برای اولین بار مواد مخدر را تست کنید به زیان ها و عوارض ان فکر کنید مطمعنن از مصرف ان پشیمان خواهید شد .


1 دیدگاه دربارهٔ «لغزش چیست و آشنایی با مراحل آن (چه عواملی باعث لغزش میشود)»

  1. باسلام به همه عزیزان
    خاطرات ترکم شاید کمی بکنه
    من دوسال اونم سنگین با وافور از چهارگرم شروع کردم تا رسید به بیست و‌پنج، هربار ترک میکردم و برمیگشتم مصرفم بیشتر میشد ، 25 گرم میدونین یعنی چی؟ خیلیه واقعا دیگه حالم از خودم بهم میخورد روزی دو تا سه بار میرفتم تو جمع دوستانه و تا شش گرم اول خمار بودم تا رفع میشد خماریم من به جمع وابسته شده بودم کارم رو کم کرده بودم و در آخر هر فرصتی بود پیدا میکردم هر دروغی بود و بهانه ای بود برا رفتم به جمع میکردم هر بارم دو ساعت مینشستم اونم کم کم حالا نمیخوام واضح بگم همدردا میفهمن از اون جمع هر از گاهی یکی پیدا میشد اعصاب آدمو بهم میزد یهو میدیدی به کسی که ارزشی نداره داری ارزش قائل میشی تا تحملش میکنی.دیدم نمیشه ترک کرد و باز برمیگردم سعی کردم اون محیط رو کنار بزارم شیره خریدم و تنهایی شیره خوردم روزی بخدای واحد تا ده گرمم میخوردم افتخار نیست متاسغانه بدنم جوری شده بود که روزی چند بار دو گرم یا سه گرم میخوردم باز افاده نمیکرد هرکسی از دوستان معتاد میفهمید شیره میخورم میگفت خیلی سخته بدبخت نکن خودتو بیا باز تریاک بکش منم اهمیت نمیدادم چون دیگه درگیری ذهنی نداشتم حتما برم تو جمع و خوش بگذرونم غافل از خوشی هایی که با خانواده و دوستان پاکم میتونستم تجربه کنم ولی یهو تصمیم گرفتم بزارم کنار اون موقع پنج گرم شیره همرام بود همشو یباره انداختم تو چایی و خوردم تا تهش نئشه شدم شدید ولی چون آخر و عاقبت معتادان رو دیده بودم نمیخواستم دچار اون عاقبت هاشم چون همون تو دو سال خیلی پول به باد داده بودم اشتباه پشت اشتباه به هر کس و ناکسی تو نئشگی کمک کرده بودم پولام رو خورده بودن یعنی نئشه میشدم بهم یکی میگفت کمکم کن ندارم یه ده میلیون میزدم در اون حد تا جایی که ماشینمو فروختم بدهی بالا آوردم پس برام پاکی آخرین راه بود خانوادم از دستم میرفت از فرداش کلا گفتم نمیکشم اون همه سال کار کرده بودم تو دو سال به باد دادم گفتم یه ماه کار نکنم چی میشه؟ کار نکردم استعفا دادم و تو خونه موندم بخدا که بعد بیست روز باز درد داشتم ولی گذاشتم کنار یه چیز بگم من چون قبلا سابقه ترک و لغزش دارم همیشه مواد رو قوی میدونم از نفسم و میگم مواد خیلی قویه نباید حتی اسمشو بیارم چون حتی اسمش باعث میشه شکستم بده چه برسه برم طرف چیزایی که وسوسه میکنه هیچ چی نیست بدون حتی یه قرص بزارین کنار چون اگه کدئین بخورین حتی بعد چند روز با همون یه کدئین سه چهار روز عقب میرین چون کدئین تبدیل به مورفین میشه تو بدن پس یا علی بگین و بدون قرص ترک کنین تا زود اثرات خماری از بین بره یاعلی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا