عوارض ترک شیشه

روش های ترک شیشه کدامند؟ ( ترک شیشه در کمپ چه مدت طول می کشد؟ )

روش های مختلفی برای ترک شیشه وجود دارد.

مواد مخدر شیشه یکی از مواد های صنعتی است که آن را از ترکیب شیمیایی به نام متامفتامین تولید می کنند. تولید این ماده به صورت غیر قانونی و در آزمایشگاه های غیر مجاز صورت می گیرد. مصرف دوز های مختلف این ماده باعث وابستگی های روحی و جسمی متعدد می شود که در صورت ادامه روند مصرف، ترک آن بسیار سخت و مشکل خواهد شد. به دلیل این خطرات و مشکلاتی که مصرف شیشه برای سلامت افراد ایجاد می کند، در این مطلب به روش های ترک شیشه می پردازیم.

بهترین روش های ترک شیشه

شیشه یکی از خطرناک ترین مواد مخدر است که وابستگی های شدیدی را به دنبال دارد. معمولا افرادی که به مصرف شیشه اعتیاد پیدا می کنند، احساس نیاز شدیدی به مصرف دوز های بیشتر آن دارند تا نیاز بدن خود را برطرف کنند. به دلیل مشکلات و عوارض مختلفی که مصرف این ماده مخدر برای بدن ایجاد می کند، فکر رهایی و ترک شیشه به فکر همه ی افراد مصرف کننده آن خطور می کند.

ترک شیشه روش های مختلفی دارد که انجام هر کدام از آنها باید به صورت اصولی و به دوره های مشخص همراه باشد. معمولا بهترین روش ترک هر نوع ماده مخدر صنعتی، ترک در کمپ های ترک اعتیاد و مراقبت های لازم در آن ها می باشد.

روش های ترک خانگی یا غیر اصولی باعث بروز مشکلات و علائم آزار دهنده ای در فرد می شود که امکان ادامه روند آن غیر ممکن به نظر خواهد رسید. مصرف شیشه با وابستگی های جسمی و روحی مختلفی همراه است که باعث بیقراری و سخت شدن شرایط دوری از مصرف آن خواهد شد. روش های ترک اعتیاد به شیشه مختلف می باشد و مهم ترین آن ها شامل موارد زیر است :

  • ترک در کمپ
  • ترک در خانه
  • به روش dst
  • با متادون
  • با ماتریکس

کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.

برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.

02126100813  – 02126231821

09126896964

در ادامه به بررسی دقیق تر هر کدام از این روش ها می پردازیم.

 ترک شیشه در کمپ

ترک اعتیاد شیشه به دلیل عوارض شدید روانی و جسمی که برای فرد به وجود می آورد، نیازمند طی کردن دوره های درمانی مختلف و بررسی وضعیت توسط پزشک می باشد. به همین دلیل مراجعه به کمپ یا کلینیک های ترک اعتیاد شیشه و بستری شدن در آن ها موضوعی حتمی و غیر قابل جایگزین است. برای ترک اعتیاد شیشه در کمپ، ابتدا خود فرد باید اعلام آمادگی کند و جهت طی کردن دوره درمان صبر کند.

در این دوره، فرد مصرف کننده شیشه تحت نظر یک پزشک متخصص و یک روانپزشک خواهد بود که تمام طول دوره وضعیت او را بررسی می کنند. مراحل مختلف دوره درمانی نیز با انجام فعالیت های مختلف و تجویز دارو های متناسب با نیاز جسمی فرد است. در صورت همکاری کامل و اصولی فرد با این روش های درمانی و صبر و حوصله کافی، می توان در مدت چند هفته از عوارض ناشی از ترک شیشه و وابستگی به آن رهایی یافت.

نکته ی مهمی که در مورد بستری شدن فرد در کمپ ترک اعتیاد لاکچری تهران وجود دارد، اطلاع خانواده او و کمک های روحی و روانی آن ها است. در طول دوره ترک، فرد ابتدا با عوارض ترک جسمی مواد و در مرحله بعد با عوارض روانی آن مواجه می شود که حضور خانواده و دلگرمی های آن ها می تواند روند درمان را سریع تر و بهتر پیش ببرد.

kampcta - کمپ ترک اعتیاد فرمانیه کمپ ترک اعتیاد لاکچری با بهترین امکانات درمانی و رفاهی برای بیماران

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

مدت زمان ترک شیشه در کمپ

مدت زمان ترک شیشه در کمپ در افراد مختلف با شرایط جسمانی و نوع مصرف شیشه ای که داشته اند متفاوت است. در این مورد، مدت زمانی که فرد به مصرف شیشه اعتیاد داشته و همچنین دوز مصرفی آن نیز در طول مدت زمان رهایی از آن نقش دارد. معمولا پزشک متخصص بعد از اطلاع از موارد و بررسی وضعیت جسمی و ذهنی فرد، دوره های مختلفی را برای او در نظر می گیرد که در این دوره ها دارو های مختلفی برای تسکین حالات جسمی و روحی فرد تجویز می شود.

در بسیاری موارد، تصور بر این است که فرد با طی کردن دوره های سم زدایی و ترک اعتیاد جسمی، دیگر نیازی به دوره درمانی ندارد؛ اما واقعیت این است که فرد پس از گذراندن دوره پاکسازی سموم از بدن، با چالش های ذهنی و وابستگی های روانی ناشی از آن مواجه می شود که به مراتب سخت تر از اعتیاد جسمی است.

دوره درمانی ترک اعتیاد جسمی شیشه، حدود 21 روز الی یک ماه است؛ این بازه زمانی برای رهایی کامل از مصرف شیشه و وابستگی به آن تا حدود بسیار ناچیزی امکان پذیر است. به منظور ترک اعتیاد روانی و مشکلات ناشی از آن، معمولا در کمپ های ترک اعتیاد استاندارد، دوره های درمانی و آموزشی مختلفی از یک ماه تا 9 ما را نیز در نظر می گیرند.

در هر صورت تعیین دوره زمانی برای ترک مواد مخدر شیشه با توجه به نظر و تشخیص پزشک معالج صورت خواهد گرفت و در این دوره نیز برنامه های آموزشی و روش های شناختی- رفتاری مختلفی برای فرد در نظر گرفته می شود.

ترک شیشه در خانه

ترک شیشه چند روز طول میکشد

اگر چه ترک کردن شیشه در خانه امکان پذیر و شدنی است اما کار بسیار سخت و پیچیده ای است که نیازمند صبر و مقاومت بالایی می باشد. در اکثر موارد، افرادی که اقدام به ترک شیشه به روش های خانگی می کنند، از پیامد های اجتماعی و آگاهی دیگران هراس دارند. در این روش فرد معمولا با خصوصیات شیشه و عوارض ترک کردن شیشه آن آشنایی ندارد و ممکن است با مشکلات و ناراحتی های متعددی مواجه شود. در این شرایط فرد دچار مشکلات روحی و جسمی بسیار می شود که امکان ادامه روند ترک  را سخت می کند.

مصرف دارو های مسکن بدون تجویز پزشک نیز کار بسیار خطرناکی است و ممکن است با عوارض جبران ناپذیری همراه شود. با توجه به این که شیشه یک ماده مخدر بسیار قوی است که با وابستگی های روحی و جسمی همراه می شود، لذا مراجعه به پزشک متخصص برای ترک کردن شیشه ضروری می باشد. در این مورد نیز پزشکان معمولا توصیه به بستری شدن در کمپ می کنند که به شرایط جسمی فرد بستگی دارد.

علاوه بر مراحل ذکر شده، در برخی از کمپ ها از روش های درمانی دیگری مانند طب سوزنی، مدیتیشن و یوگا نیز برای کمک به فرد در ترک شیشه استفاده می شود.

ترک شیشه به روش dst

یکی از روش های ترک شیشه، روش dst است که از موثر ترین راه ها برای ترک دائم شیشه می باشد. بر اساس این روش، ترک را با مصرف دارو های جایگزین به صورت مداوم و دوره ای انجام می دهند. دارویی که برای این امر مورد استفاده قرار می گیرد، اپیوم است.

این دارو دارای ترکیبات مختلفی است که می تواند عوارض شدید و آزار دهنده ترک کردن شیشه را خنثی کند و فرد برای انجام دوره های درمانی پیشرفته آماده می شود. مصرف این دارو در افراد وابسته به شیشه نیز به این گونه است که ابتدا و بعد از قطع مصرف شیشه از دوز پایین آن شروع به مصرف می کنند و سپس دوز های بالا تر نیز در دستور کار قرار می گیرد.

روش ترک مخدر شیشه با ماتریکس

روش ماتریکس برای ترک شیشه یکی از معروفترین روش های درمان است. میزان موفقیت برای ترک مخدر شیشه با این روش بسیار بالا است. در این مدل از ترکیبی از روش‌ها برای درمان اعتیاد استفاده می‌شود. مزیت این روش این است که فرد برای درمان نیاز نیست بستری شود و حضور در کمپ ترک اعتیاد به مدت چند روز در هفته کفایت می‌کند.

به این ترتیب فرد می‌تواند روال عادی زندگی خود را در پیش بگیرد. مدت زمان روش ماتریکس برای 16 هفته تنظیم شده است اما بنا به وضعیت بیمار می‌تواند تا یک سال هم ادامه پیدا کند. در این روش جلساتی به منظور آموزش پیشگیری از لغزش برای فرد و همین طور جهت افزایش آگاهی برای خانواده‌های افراد معتاد برگزار می‌شود و خانواده‌ها نحوه برخورد صحیح با فرد معتاد را می‌آموزند.

قبل از برگزاری جلسات ماتریکس معمولا از افراد آزمایش ادرار می‌گیرند. با انجام این آزمایش پزشک می‌تواند روند بهبودی فرد را زیر نظر گرفته و با توجه به شرایط او آموزش‌ها و راهکارهای درمانی را پیش ببرد. در انتها زمانی که فرد به بهبودی کامل رسید و ترک کرد جلسات پیشگیری از لغزش برای او برگزار می‌شود تا بتواند در برابر وسوسه مصرف مجدد مقاومت داشته باشد.

ترک شیشه چند روز طول میکشد

ترک شیشه با متادون

برخی هم استفاده از ترک شیشه با متادون را پیشنهاد می‌دهند اما باید بدانید متادون برای ترک اعتیاد به مواد مخدری مانند تریاک ( که در مقاله سریع ترین راه ترک تریاک در مورد ان بیشتر توضیح داده ایم)، هروئین و مورفین مناسب است. اما در موارد معدود مانند بیمارانی که ترک تدریجی و ترک ناگهانی برایشان جواب نمی‌دهد این روش انجام می‌گیرد. استفاده از متادون برای ترک اعتیاد شیشه می‌تواند مشکلاتی بوجود آورد چرا که مصرف متادون می‌تواند حس آرامش برای فرد ایجاد کند و او درگیر اعتیاد به متادون شود. اگر این موضوع به تجویز پزشک نباشد موجب اعتیاد به این ماده و در نتیجه بستری در یک کمپ ترک اعتیاد متادون می شود.

بیشتر بخوانید: عوارض قرص ترامادول

ترک شیشه چند روز طول میکشد؟

با توجه به عوارض مصرف شیشه از لحاظ جسمی و روانی برای فرد به جا می گذارد، ترک آن راحت نبوده و نیازمند دوره های درمانی متعدد و طی کردن تمام آن ها می باشد. به طور کلی در افراد مختلف با میزان وابستگی و همچنین میزان دوز مصرفی آن ها، دوره های یک ماهه تا 9 ماهه برای ترک کامل شیشه وجود دارد که کاملا به وضعیت جسمی و روحی فرد بستگی دارد.

علائم ترک شیشه چند روز است؟

خماری ناشی از شیشه از اولین علائمی است که فرد بعد از ترک کردن شیشه با آن مواجه می شود. معمولا خماری شیشه در حدود 2 الی 3 هفته است اما موارد کمتر و بیشتر از این بازه زمانی نیز قابل تصور است. در شرایط عادی و در انتهای هفته دوم بعد از آخرین دوز مصرفی، بیشتر علائم ترک شیشه به طور کامل بهبود پیدا می کند و تا پایان هفته سوم نیز بهبودی کامل و ترک جسمی انجام می شود. بعد از این دوره، میل شدید به مصرف مجدد شیشه ظهور پیدا می کند که ناشی از وابستگی های ذهنی و روانی است که این مرحله نیز از چند هفته تا چند ماه طول می کشد.

عوارض شیشه

عوارض ترک شیشه کدامند؟

از مهم ترین عوارض ترک شیشه می توانیم به بی حس بودن بدن، خستگی بیش از حد، بی خوابی و نامنظم بودن خواب، بی اشتهایی، سردرد و سرگیجه، گرفتگی شدید عضلات و بدن درد اشاره کنیم. این ها همگی عوارض جسمی ترک هستند که بعد از مدت دو الی سه هفته از بین می روند؛ اما عوارض روانی و ذهنی ممکن است بیشتر طول بکشد و با مشکلاتی از قبیل افسردگی، عصبانیت و تغییر خلق و خو همراه باشد.

بازسازی مغز بعد از ترک شیشه چقدر طول می کشد؟

همان طور که گفتیم، شیشه دارای عوارض روحی و روانی شدیدی است و مصرف آن باعث تاثیر مستقیم بر مغز و آسیب دیدن آن می شود. بازسازی مغز بعد از ترک شیشه شامل از بین رفتن وابستگی های روانی ناشی از آن است که می تواند از یک ماه تا حدود 9 ماه به طور انجامد. به همین دلیل لازم است که بعد از ترک جسمانی شیشه، دوره های درمانی لازم به منظور ترک ذهین نیز در نظر گرفته شود. علت این امر آن است که فرد بعد از ترک جسمی، تمایل شدیدی به مصرف مجدد شیشه پیدا می کند که با تحت نظر بودن در کمپ های ترک اعتیاد، این مشکلات برطرف می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا