چگونه با فرد معتاد زندگی کنیم؛ آیا ازدواج با فرد معتاد درست است؟

زندگی با آدم معتاد؛ آیا ازدواج با فرد معتاد درست است؟

زندگی با فرد معتاد چالش‌های خاص خود را دارد. کسانی که با این افراد زندگی می‌کنند باید نحوه غلبه بر چالش‌هایی که هنگام زندگی با آن‌ها مواجه می‌شوند را یاد بگیرید. در این مقاله در این رابطه اطلاعات خوبی در اختیارتان قرار می‌دهیم و توضیح می‌دهیم که چگونه با فرد معتاد زندگی کنیم؟
برای درک چگونگی زندگی با فردی که اعتیاد دارد بسیار مهم است که ابتدا با بیماری اعتیاد آشنا شوید. هرچه دانش بیشتری در مورد اعتیاد داشته باشید، بهتر می‌توانید به درمان آن کمک کنید. اعتیاد بیماری است که باعث ایجاد تغییراتی در مغز می‌شود. در افراد مبتلا به اعتیاد گیرنده های دوپامین فعال می‌شوند و به مغز می‌گویند که مخدرها پاداش هستند. با گذشت زمان، مغز تغییر می‌کند و با ماده مورد استفاده سازگار می‌شود. به دلیل چنین تغییرات در مغز، اعتیاد به عنوان یک بیماری مزمن شناخته می‌شود. این اختلال می‌تواند آنقدر قوی شود که کنترل مصرف این ماده برای عزیزانتان با وجود آگاهی از عواقب فیزیکی، عاطفی و مالی آن دشوار باشد. اما اعتیاد قابل درمان است. کمک گرفتن از یک کمپ خصوصی خوب می‌تواند راه حل مناسبی باشد.
در رابطه با مفهوم بیماری اعتیاد و ویژگی‌های آن در مقاله دیگری به طور مفصل توضیح داده‌ایم که توصیه می‌کنیم حتما مطالعه نمایید.
سعی کنید مسائل را شخصی نکنید. البته گفتن آن آسانتر از انجام است، بخصوص زمانی که احساس می‌کنید تمام تلاش خود را برای درمان برای فرد مورد علاقه خود انجام داده‌اید اما اعتیاد می‌تواند یکی از شدیدترین شرایطی باشد که باید با آن مقابله کرد. این موردی است که کمک افراد متعددی از جمله پزشکان، دوستان و اعضای خانواده می‌طلبد.

زندگی با فرد معتاد

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

تاثیر اعتیاد بر زندگی افراد خانواده

اعتیاد بر زندگی کل اعضای خانواده تأثیر می‌گذارد و ممکن است مشکلاتی مانند اضطراب و استرس، افسردگی، خشم و مشکلات مالی را برای آن‌ها بوجود آورد. برای اینکه این مشکلات کمتر شود و بتوان با فرد درگیر اعتیاد بهتر ارتباط برقرار کرد و مشکلات زندگی کمتر شود نیاز است مهارت هایی را بیاموزید و در رابطه با این افراد به کار بگیرید.
اگر نمی دانید رفتار خانواده با معتاد بهبود یافته  چگونه است  به مقالات دیگر ما مراجعه کنید.

زندگی با آدم معتاد

نکات مهم در رابطه با زندگی با فرد معتاد

اگر با یکی از فردی زندگی می‌کنید که اعتیاد دارد نکات زیر را حتما در نظر بگیرید و رعایت کنید:

  1. در ابتدا سعی کنید خود و خانواده تان را در امان نگه دارید. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر می‌شود که اعضای خانواده شما آسیب پذیرتر باشند مانند کودکان، بستگان مسن و ….
  2. برای مواقعی که مشکل شدیدتر می‌شود از قبل به واکنش درست فکر کنید. کمک از دوستان، خانواده، درمانگران برخی از موارد است. افرادی که به خودی خود اعتیاد دارند خطرناک نیستند. اما اگر فردی که به طور حاد با یک ماده مخدر مسموم شود، ممکن است خطرناک باشد.
  3. با فرد مورد علاقه خود در مورد یک برنامه درمانی صحبت کنید و سعی کنید او را به درمان تشویق کنید. مواردی مانند مراجعه به کمپ ترک اعتیاد و گرفتن مشاوره روان درمانی و مشاوره فردی می‌تواند راهگشا باشد.
  4. مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. شما و خانواده تان در دوران سختی هستید. استرس ممکن است باعث شود که نیازهای سلامتی خود را نادیده بگیرید. در صورت امکان، سعی کنید مدتی از روز را به خودتان اختصاص بدهید. ورزش کنید، درست غذا بخورید و زمانی را برای استراحت اختصاص دهید تا سلامتی خود را تضمین کنید.
  5. از گروه‌های پشتیبانی کمک بگیرید. مطمئن باشید شما تنها نیستید و افرادی زیادی در سراسر دنیا هستند که با فرد معتاد زندگی می‌کنند. گروه‌های حمایتی وجود دارند که به نیازهای کسانی که با فرد معتاد زندگی می‌کنند پاسخ می‌دهند.

کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.

برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.

02126100813  – 02126231821

09126896964

نکاتی درباره زندگی با فرد معتاد در حال بهبودی

هنگامی که فرد مورد علاقه شما دوره ترک را پشت سر گذاشت یا مصرف مواد را برای مدت قابل توجهی متوقف کرد، به عنوان فردی در حال بهبودی در نظر گرفته می‌شود. این بدان معنی است که آن‌ها هنوز در برابر عود بیماری آسیب پذیر هستند و ممکن است دچار لغزش شوند. بنابراین بسیار مهم است که طوری رفتار کنید که در او حس اعتماد ایجاد شود تا در صورت احساس تمایل دوباره به مصرف مواد بتواند به سراغ شما بیاید و مشکل خود را با شما در میان بگذارد.
زندگی با مرد معتاد برای همه افراد خانواده می‌تواند سخت باشد. جدای از کمک به عزیزانتان در درمان اعتیاد، مهم است که ایمنی خود و خانوادتان را حفظ کنید. با کمی برنامه‌ریزی و تعیین مرز می‌توانید در انجام این کار موفق شوید.

چگونه با فردی که اعتیاد دارد ارتباط برقرار کنیم؟

چگونه با فردی که اعتیاد دارد ارتباط برقرار کنیم

برخی از استراتژی های ارتباطی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا بتوانید با افراد معتاد بهتر ارتباط برقرار کنید و در زندگی مشکلات کمتری را تجربه کنید.

پذیرش فرد معتاد

با پذیرش فرد معتاد حتی اگر رفتار او را قبول ندارید می‌توانید شروع به ساختن پل‌های ارتباطی برای بهبودی او کنید.

مهربان باشید

با مهربانی و صحبت کردن نشان دهید که به سلامتی و بهبودی او اهمیت می‌دهید.

از گفتن حرف های منفی خودداری کنید

حرف هایی مانند اینکه شما باید به خاطر مصرف مواد مخدر از خودتان خجالت بکشید.
در عوض بگویید همه گاهی نیاز به کمک دارند. لازم نیست از اعتیاد خود خجالت بکشید.
من نمی‌توانم باور کنم که معتاد هستی. کی پاک میشی؟
در عوض بگویید من ناراحت هستم که با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنی. من در کنارت هستم تا کمکت کنم.
چرا مصرف مواد مخدر را قطع نمی‌کنی؟ خیلی خودخواه هستی.
در عوض بگویید تو هنوز برای من دوست داشتنی هستی و من به هر حال به تو اهمیت می‌دهم. چطور می‌توانم کمکت کنم؟
وقتی مشروب می‌خوری خیلی آزار دهنده‌ای. وقتی اینجوری شدی من حتی نمی‌تونم باهات حرف بزنم.
در عوض بگویید وقتی بعد از خوردن مشروب با هم صحبت می‌کنیم من احساس بی‌احترامی می‌کنم.

هنگام صحبت کردن کلمات درستی انتخاب کنید

تا حد امکان با احترام ارتباط برقرار کنید. بعضی از کلمات می‌توانند بر احساس افراد مبتلا به اعتیاد در مورد خود و توانایی آن‌ها برای بهبودی تأثیر منفی بگذارند.
به عنوان مثال، مردم اغلب از کلمه “پاک” برای توصیف فردی که عاری از مواد مخدر است استفاده می‌کنند. در حالی که استفاده از کلمه پاک نشان می‌دهد که فردی که معتاد است در هنگام مصرف مواد “کثیف” است.
از صدا زدن آنها با نام هایی مانند “معتاد” یا “معتاد” خودداری کنید. اعتیاد یک فرد نباید مشخص کند که او کیست. “معتاد” نامیده شدن می‌تواند احساس غیرانسانی بودن داشته باشد. سعی کنید از زبان شخص اول استفاده کنید، مانند “فرد معتاد”

مطلب مرتبط: روش ترک کراک 

ازدواج با فرد معتاد

ازدواج با فرد معتاد

بعضی از روانشناسان معتقدند که به ازدواج با این افراد “نه” بگویید! اما بعضی دیگر از روان‌شناسان اعتقاد دارند که اگر یک سری فاکتورها را در نظر بگیریم و با آن‌ها مشکلی نداشته باشیم و کنار بیایم ازدواج مشکلی ندارد و نشدنی نیست.
دسته اول بر این اعتقاد هستند که ازدواج با این افراد همانند بازی با گلوله آتش می‌ماند که در هر صورت باعث می‌شود شما بسوزید جدا از کمیت بلاخره این اتفاق خواهد افتاد.
اگر بخواهیم براساس اطلاعات پایگاه تنظیم خانواده صحبت کنیم، افرادی که دچار اعتیاد هستند در تصمیم گیری‌ها و در رفتارهای اجتماعی خود کنترل لازم را ندارند.
فاکتورهایی که دسته دوم اعتقاد دارند باید در نظر بگیرید:

  • انتظار توجه بیش از حد نداشته باشید!
  • بیماری اعتیاد را خوب بشناسید و از علائم آن مطلع شوید!
  • اگر بعد از ازدواج ترک کنند، باید احتمال لغزش را در نظر بگیرید.
  • این فاکتورها در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد.

مشکلات ازدواج با فرد معتاد

قرار است روابط صمیمانه ما پناهگاه‌های امنی باشد و خانه‌های ما مکان‌هایی پر مهر. اما داشتن رابطه با شریکی که به الکل یا مواد مخدر دیگر (اعتیاد به سیگار، کمیکال، تریاک و… ) اعتیاد دارد می‌تواند منجر به یک رابطه ناسالم شود.
سوء مصرف مواد در نهایت می‌تواند با تضعیف اعتماد، رابطه بین زوجین را از بین ببرد. اگر فرزندان هم بخشی از رابطه باشند، درگیری بر سر مسئولیت‌های والدین، بی‌توجهی یا سوء استفاده مصرف مواد مخدر ایجاد شود. سوء مصرف مواد ممکن است منجر به درگیری لفظی و فیزیکی که نهایتا منجر به اختلافات بیشتر شود. نگرانی‌های دیگری که ممکن است بوجود آید عبارتند از: مشکلات مالی، درگیری‌های قانونی بر سر حضانت کودک، آزار کلامی، فیزیکی یا جنسی
همچنین الکل و مواد مخدر می‌تواند احساسات خشم و رنجش را برانگیزند و فضایی ایجاد کنند که منجر به درگیری در خانه شود.
افرادی که شریک زندگی خود را مورد آزار و اذیت کلامی یا حمله فیزیکی قرار داده‌اند به دوره‌های مدیریت خشم نیاز دارند و بسته به شدت حمله ممکن است با عواقب قانونی روبرو شوند.

kampcta - کمپ ترک اعتیاد فرمانیه کمپ ترک اعتیاد لاکچری با بهترین امکانات درمانی و رفاهی برای بیماران

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

 


دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا