ریتالین چیست و چه عوارضی دارد؟ روش ترک ریتالین چگونه است؟

ریتالین چیست و چه عوارضی دارد؟ روش ترک ریتالین چگونه است؟

امروزه دیگر استفاده از مواد مخدر پیر و  جوان، تحصیل کرده یا بی سواد نمی شناسد و همه رو به سمت خود جذب می کند و یکی از قرص هایی که برخی افراد خصوصا افراد تحصیل کرده اقدام به مصرف آن می‌کنند ریتالین است به دلیل آنکه این قرص به طور موقت موجب حفظ تمرکز و آرامش در افراد می شود و بنابراین بیشتر قشر تحصلیکرده به مصرف آن روی می آورند به گمان آنکه صلاح خود را می دانند و قرار نیست اتفاقی برای آنها رخ دهد. غافل از آنکه این قرص به تدریج موجب اعتیاد آنها شده و مجبور می شوند برای پس گرفتن آرامششان به ترک ریتالین روی آوردند. در این مقاله قصد داریم قرص ریتالین را به شما معرفی کنیم و بگوییم ریتالین چیست ؟ عوارض قرص ریتالین و روش ترک ریتالین چگونه است؟ با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

قرص ریتالین برای چیست؟

ریتالین از ترکیبات آمفتامین ها است و در گروه داروهای محرک قرار دارد. این دارو برای درمان اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) و درمان افسردگی استفاده می‌شود. ریتالین به کنترل سطح دو ماده شیمیایی در مغز یعنی دوپامین و نوراپی نفرین کمک می‌کنند که بر میزان تمرکز تأثیر می‌گذارد. مطالعات نشان می‌دهد محرک ها روی علائم ADHD برای حدود 80٪ از افرادی که آن را مصرف می‌کنند به خوبی کار می‌کنند.
ریتالین نام تجاری محرکی به نام متیل فنیدیت است. متیل فنیدیت متعلق به دسته‌ای از داروها است که به عنوان محرک شناخته می‌شوند. این دارو می‌تواند به افزایش توانایی در توجه، تمرکز بر روی یک فعالیت و کنترل مشکلات رفتاری کمک کند. همچنین ممکن است کمک کند تا وظایف خود را تنظیم کنید و مهارت‌های گوش دادن را در خود بهبود دهید. این دارو همچنین برای درمان یک اختلال خواب خاص (نارکولپسی) استفاده می‌شود.
قرص ریتالین برای کودکان و به منظور درمان بیش فعالی در آن‌ها توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود و در صورتی که طبق دستور پزشک مصرف شود عوارضی برای فرد نخواهد داشت. در ادامه مقاله و پس از آشنایی با اینکه قرص ریتالین چیست تاریخچه و عوارض ریتالین را توضیح می‌دهیم.

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

 

تاریخچه ریتالین

كمپانی داروسازی نوارتين در سال 1954 داروی متيل فنيديت را با نام تجاری ريتالين (Ritalin) روانه بازار کرد. اين دارو در ابتدا با هدف درمان افسردگی، خواب آلودگی و سندرم خستگی مزمن تولید شد اما بتدريج و با پيشرفت علم و مشاهده تجربه‌های مختلف مشخص شد از اين دارو در درمان كودكانی كه دچار اختلال بيش فعالی و كم توجهی هستند می‌توان بهره برد.

درباره درمان بی حوصلگی و افسردگی بعد از ترک اعتیاد بخوانید.

ریتالین را چگونه مصرف کنیم؟

  1. قبل از شروع مصرف ریتالین حتما راهنمای دارویی آن را بخوانید. اگر سوالی دارید از پزشک خود سوال کنید.
  2. این دارو را طبق دستور پزشک و معمولا 2 یا 3 بار در روز از طریق دهان و به صورت خوراکی مصرف کنید. از جویدن یا له کردن قرص خودداری کنید.
  3. این دارو بهتر است 30 تا 45 دقیقه قبل از غذا مصرف شود. با این حال اگر ناراحتی معده دارید این دارو را همراه یا بعد از غذا یا میان وعده مصرف کنید. مصرف این دارو در اواخر روز ممکن است باعث ایجاد مشکل در خواب (بی خوابی) شود.
  4. ریتالین را به طور منظم مصرف کنید تا بیشترین بهره را از آن ببرید. سعی کنید روز آن را در همان ساعت مصرف کنید.
  5. دوز مصرفی بر اساس شرایط پزشکی و پاسخ به درمان است. پزشک شما ممکن است شما را راهنمایی کند که به تدریج دوز خود را کم یا زیاد کنید. همچنین اگر مدت طولانی است که از آن استفاده می‌کنید بدون مشورت با پزشک خود ناگهان مصرف این دارو را قطع نکنید.

باز هم تاکید می‌کنیم که تنها در صورت تجویز پزشک مجاز به مصرف این دارو هستید.

کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.

برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.

02126100813

02126231821

09126896964

چه کسانی نباید قرص ریتالین مصرف کنند؟

برخی افراد نباید ریتالین مصرف کنند از جمله افرادی که بیماری‌های دیگری مانند اضطراب، تنش و تحریک، تیک های حرکتی، سندرم تورت یا سابقه خانوادگی سندرم تورت، زنان باردار، کودکان زیر 6 سال و کسانی که حساسیت بیش از حد به ریتالین دارند.

پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله علائم خماری شیشه را مطالعه نمایید.

مصرف ریتالین در دانشجویان

مصرف ریتالین در دانشجویان

متاسفانه مصرف ریتالین در بین قشر محصل و دانشجویان خصوصا در شب‌های امتحان دیده می‌شود. این افراد برای این که بتوانند شب امتحان بیشتر بیدار بمانند و همچنین تمرکز بالایی داشته باشند اقدام به مصرف ریتالین می‌کنند که یک نوع ماده محرک است و عوارض زیادی بر جسم آن‌ها خواهد گذاشت. این قرص در بین دانش آموزان و دانشجویان به قرص شب امتحان معروف است.
با مصرف این دارو در مغز دوپامین بیشتری ترشح می‌شود و حالت سرخوشی در فرد بوجود می‌آید با ادامه مصرف بدن فرد نسبت به آن تحمل پیدا می‌کند و شخص برای رسیدن به حالت سرخوشی باید دوز مصرفی خود را افزایش دهد که این خود به مرور زمان باعث اعتیاد به ریتالین می‌شود.
افرادی که این قرص را برای افزایش تمرکز مصرف می‌کنند باید بدانند که مصرف بدون تجویز پزشک و خودسرانه این دارو نه تنها باعث افزایش تمرکز نمی‌شود بلکه عوارضی مانند اضطراب، پرخاشگری، کاهش کارایی سیستم مغز و اعصاب مرکزی و روان پریشی برای آن‌ها خواهد داشت. با توجه به عوارضی که این دارو ایجاد می‌کند توصیه اکید می‌کنیم که از مصرف خودسرانه این دارو خودداری نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اینکه نالتروکسان چیست مقاله‌ای که در این رابطه نوشته شده را مطالعه نمایید.

عوارض ریتالین

این دارو می‌تواند برخی از عوارض جانبی را ایجاد کند مانند:

  • ضربان قلب سریع
  • سردرد
  • از دست دادن اشتها
  • فشار خون بالا
  • بثورات پوستی
  • مشکل خواب
  • لرزش
  • تیک
  • اسهال
  • یبوست
  • بیخوابی
  • سرگیجه
  • شکم درد و حالت تهوع و استفراغ
  • بیماری‌های قلبی و کبدی
  • اختلالات بینایی
  • بی‌حسی

از دیگر عوارض مصرف ریتالین می‌توان به موارد همچون افکار غیرطبیعی، بی‌قراری، تحریک پذیری، اضطراب، نوسانات خلقی، عصبی بودن، حرکات غیر ارادی عضلات، تنبلی مغز و کاهش قدرت یادگیری، رفتارهای پرخاشگرانه و خشونت آمیز اشاره کرد.

ریتالین چیست

عوارض مصرف ریتالین در دراز مدت

  • مشکلات گردش خون
  • بی اشتهایی و کاهش وزن
  • سردرگمی
  • بی علاقگی
  • هذیان
  • توهم
  • روان پریشی
  • تشنج های مکرر
  • افسردگی
  • اختلال در قضاوت
  • اختلال در تصمیم‌گیری
  • افکار خودکشی

اوردوز ریتالین

اوردوز ریتالین

مصرف بیش از حد ریتالین باعث اوردوز می‌شود. فردی که دچار اوردوز ریتالین شده است علائمی دارد که با دیدن آن‌ها می‌توان تشخیص داد.

علائم اوردوز ریتالین

علائم اوردوز ریتالین شامل موارد مختلفی مانند استفراغ، عرق کردن زیاد، سرخ شدن صورت، لرزش عضلات، آشفتگی و گیجی، از دست دادن هوشیاری، از هوش رفتن و مشکلات تنفسی می‌شود. در صورتی که فردی با علائم اوردوز را مشاهده کردید بلافاصله با مرکز فوریت‌های پزشکی تماس بگیرید.
سوء مصرف این دارو حتی می‌تواند موجب مرگ ناگهانی فرد شود بویژه در مورد افرادی که بیماری قلبی هم دارند. برخی افراد که می‌خواهند این قرص سریعتر در بدنشان اثر کند آن را خرد کرده و از طریق استنشاق و تزریق وارد بدن خود می‌کنند. این افراد باید بدانند این کار می‌تواند باعث انسداد رگ‌های خونی شود که نهایتا منجر به افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی می‌شود.

مطلب مرتبط: قرص زولپیدوم چیست 

ترک ریتالین

مصرف خودسرانه ریتالین باعث اعتیاد و ایجاد وابستگی روانی و جسمی در فرد می‌شود. ترک ریتالین نیازمند خدمات درمانی برای سم زدایی و بهبود جسمانی است و در کنار آن باید خدمات روان درمانی توسط روانشناسان بهترین کمپ ترک اعتیاد انجام شود تا بیمار به لحاظ جسمانی و روانی سلامت کامل خود را بدست آورد. تجربه ترک ریتالین در یک مرکز ترک اعتیاد معتبر برای کسانی که از عوارض آن رنج می‌برند قطعا رضایت بخش خواهد بود.

عوارض ترک ریتالین

قطع ناگهانی ریتالین کاری کاملا اشتباه است و باعث ایجاد عوارض قطع ریتالین می‌شود. حالت تهوع شدید، خستگی، اختلالات خواب، نوسانات خلقی، اضطراب و استرس، افسردگی، میل و وسوسه شدید به مصرف مجدد از جمله مهمترین عوارض ترک ریتالین است.

ترک ریتالین چند روز طول میکشد؟

شاید برایتان سوال باشد که ترک ریتالین چند روز طول میکشد. مانند اکثر مواد مخدر مدت زمان ترک ریتالین بستگی به مدت زمان و دوز مصرفی فرد بستگی دارد و هر چه این فاکتورها بیشتر باشد مدت زمان ترک هم طولانی‌تر خواهد بود.
پس از قطع مصرف ریتالین طی یک تا سه روز بعد علائم ترک در فرد ظاهر می‌شود. معمولا چیزی حدود ده هفته پس از آخرین دوز مصرفی، این علائم ادامه دارند و به تدریج کمتر می‌شوند. با کمک گرفتن از کارشناسان متخصص ترک اعتیاد در مراکز بازتوانی و کمپ ترک اعتیاد می‌توانید این دوران را راحت‌تر پشت سر بگذارید. همچنین جلسات گروهی که در این مراکز برگزار می‌شود و خانواده‌ها هم در آن حضور پیدا می‌کنند می‌تواند باعث تسریع در روند بهبودی فرد شود.
کسانی که دوز بالایی از این دارو را استفاده کرده‌اند حتما باید تحت نظر پزشک و تیم درمان اعتیاد فرآیند ترک را انجام دهند. از آنجایی که مشکلاتی ممکن است در حین ترک برای فرد بوجود آید بسیار مهم است که یک کمپ ترک اعتیاد مناسب و با تجربه را برای این کار انتخاب کنید.

روش ترک شیشه با ریتالین

برخی افراد معتاد به جای مراجعه به مراکز ترک اعتیاد شروع به خوددرمانی کرده و اقدام به مصرف ریتالین برای ترک شیشه می‌کنند. قرص ریتالین به لحاظ ساختار بسیار شبیه شیشه است و خواص آمفتامین ها را دارد. این افراد باید بدانند مصرف خودسرانه چنین قرص هایی نه تنها باعث ترک اعتیاد در آن‌ها نمی‌شود بلکه مشکلات دیگری هم برای آن‌ها بوجود خواهد آورد.

البته دیده شده که در برخی از کلینیک های ترک اعتیاد از این قرص برای کم کردن عوارض قطع مصرف شیشه استفاده می‌کنند که ما این کار را اصلا توصیه نمی‌کنیم. علاوه بر عوارض و آسیب های جبران ناپذیری که مصرف این قرص ایجاد می‌کند ممکن است فرد به این قرص ها هم اعتیاد پیدا کند.

کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با امکانات ویژه و متخصصین با تجربه در حوزه ترک اعتیاد آماده ارائه خدمات در زمینه ترک  به شما عزیزان است.

برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:

 02126100813

 02126231821

 09126896964

 


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این زمینه را پر کنید
این زمینه را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست