یکی از مواد های اعتیاد آور و خطرناک کمیکال می باشد. این ماده اعتیاد آور هم از لحاظ روانی و هم جسمانی موجب ایجاد وابستگی در فرد می شود. بنابراین اگر فکر می کنید این ماده هیچ نوع وابستگی دارد و به راحتی می توانید آن را ترک کنید کاملا اشتباه است. عموما ترک موادی که وابستگی روانی در فرد ایجاد می کنند مانند کمیکال دشوارتر است. زیرا سیستم های ذهنی در این گروه دچار تغییراتی می شود. بنابراین برگرداندن سیستم مغزی به حالت عادی از دوران سم زدایی راحت تر می باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا تمام نکات مربوط به روش های ترک کمیکال و عوارض آن را بررسی کنیم.
روش های ترک کمیکال
1- ترک کمیکال در کمپ
همانطور که گفته شد کمیکال یک ماده مخدر بسیار خطرناک است که بهتر است ترک آن در کمپ صورت بگیرد. که یکی از دلایل آن وابستگی روانی بسیار زیاد فرد بیمار به آن است به همین دلیل بهتر است ترک آن زیر نظر مشاور و پزشک متخصص باشد. بعلاوه بسیار دیده شده بیمار بعد از نمایان شدن اولین عوارض ترک آن، تابآوری بسیار کمی از خود نشان داده است. علاوه بر آن پزشک متخصص با غذاها و داروهای خاص هنگام ترک، آشناست و روند ترک بسیار اصولی تر و راحت تر سپری میشود.
ما در کمپ فرمانیه این نوید را به شما میدهیم که با مراجعه به این مرکز ترک اعتیاد معتبر با استفاده از امکانات رفاهی فوق العاده لاکچری و متخصصان مجرب میتوانید مراحل سخت و دشوار ترک را (که برخی معتقدند ترک ماده مخدر کمیکال محال است) به خوبی طی و پشت سر بگذارید. همچنین شما میتوانید با شماره تلفن 09106886964 تماس بگیرید و از مشاوران ما تمامی اطلاعات مربوط به مراحل ترک و فرایند سم زدایی را دریافت کنید.
کمپ ترک اعتیاد لاکچری فرمانیه با داشتن مشاورانی حرفه ای در کنار شماس.
برای مشاوره رایگان همین حالا تماس بگیرید.
2- ترک کمیکال در خانه
اثرات کیمکال درست از آن دسته از مواد مخدری است که ذهن فرد مصرف کننده را مورد هدف قرار می دهد. این قسمت از مغز مسئول تنظیم خلق، تفکر واضح و حافظه است. بنابراین این ماده مخدر بیشتر از آنکه عوارضی را بر جسم بگذارد بر روی ذهن تاثیر می گذارد. ایراد ترک کمیکال در خانه درست به همین بخش برمیگردد.
فرد مصرف کننده اگر بتواند به تنهایی با عوارض کمیکال از نظر جسمی بعد از ترک مقابله کند اما نمی تواند در مقابل عوارض روانی ایستادگی کند.سوالی که برای برخی از افراد پیش میاید این است که برای ترک کمیکال چه بخوریم؟ در پاسخ باید بگوییم که برای ترک این ماده حتما باید با مشاوره و پزشک متخصصین در این زمینه کمک بگیرید و از مصرف خودسرانه دارو برای ترک خودداری داری کنید زیرا ممکن است عوارض مخرب و جبران ناپذیر بر بدن شما داشته باشد.
نحوه ترک کمیکال
با شروع دورهی ترک و درمان اعتیاد باید بهطور کامل مصرف مواد مخدر کمیکال قطع شود در غیر این صورت همه تلاشها بیفایده است، برای قطع مصرف و یافتن اراده آن بهتر است فرد از مشاوره روانشناسی کمک بگیرد. در این مرحله برای فرد سم زدایی انجام میشود و مواد از بدن وی خارج میگردد. میتوان گفت مرحله سم زدایی مهمترین مرحله ترک است.
مراحل راه های ترک اعتیاد به سه مرحله تقسیم میشود:
مرحله اول ترک کمیکال: این دوره تقریبا دوازده روز طول میکشد و نشانههای فیزیکی و جسمانی بروز داده میشود. این مرحله بسیار سخت است و به دلیل دردهایی که به سراغ فرد میآید ممکن است دوباره به مصرف روی بیاورد که با کمک گرفتن از مشاوران و متخصصین کمپ ترک اعتیاد میتوانید از فشار این دوره کم کنید. از نشانههای ترکی که در این دوره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عرق زیاد
- اختلال در خواب (میتوانید برای آگاهی بیشتر به مقاله مشکلات بی خوابی بعد از ترک اعتیاد مراجعه کنید)
- سرگیجه و سردرد
- حالت تهوع و استفراغ
- دردهای عضلانی
- بیقراری و سردرگمی
- سوء هاضمه
مرحله دوم ترک کمیکال: در این دوره که تا هفته سوم طول میکشد فرد دچار بدبینی میشود. با استفاده از رژیم غذایی و ورزش فرد میتواند این دوره را با موفقیت پشت سر بگذراند و عملکرد بهتری داشته باشد. در این دوره نیز علائم و نشانههای اثرات کمیکال در فرد ممکن است مشاهده شود:
- عدم توانایی در انجام امور روزمره
- نداشتن تعادل
- عدم توانایی در بروز احساسات
- وسوسه مصرف دوباره
مرحله سوم ترک کمیکال: در این دوره فرد با شروعی دوباره به شناخت جدیدی از خود میرسد و با انگیزهای که پیدا کرده است و با افزایش اعتماد به نفس به ادامه مسیر درمانش میپردازد. از مشکلاتی روحی که در این مرحله در اثر کمیکال برای فرد پدید میآید انزوا، عدم مسئولیت پذیری و مشکلات عصبی است.
حالا میدانید که برای ترک کمیکال چه باید کرد؟ نکتهای که باید حتما به آن توجه داشت این است که در هر مرحله فرد معتاد باید زیر نظر روانشناس و متخصص باشد که بتواند هر مرحله را به خوبی طی کند و بتواند با عمل کردن به توصیههای مشاوران مسیر را برای خود هموار کند.
عوارض ترک کمیکال
قبل از هرچیزی لازم است بدانید مواد مخدر کمیکال چیست . ترک مواد کمیکال با درد همراه است و شباهتی به ماده مخدر ماری جوانا ندارد. همچنین خماری این ماده مانند علائم خماری شیشه بیشتر به صورت روحی و ذهنی است و پس از قطع مصرف این ماده عوارض کمیکال میتواند با علائم زیر مشاهده شود:
- استفاده از کلمات اضافه و غیر منطقی در صحبتهای روزانه
- تکرار کردن صحبتهای عامیانه
- گوشه گیر شدن فرد مورد نظر
- گریههای طولانی مدت
- در موارد حاد تشنج
- غصه خوردن
- افسردگی
البته این نشانهها بسته به شرایط جسمی، ذهنی و میزان دوز مصرف، ژنتیک و سابقه پزشکی میتواند به صورتهای متفاوت بروز کند و هر فرد تجربه متفاوتی داشته باشد.این علائم در مصرف عوارض بنزای نیز دیده میشود که میتوانید در این مقاله آنهارا بخوانید .
برای ترک کمیکال چه بخوریم؟
ماده ی دقیقی وجود ندارد که مستقیما بر ترک موثر باشد و موجب شود که ترک اتفاق بی افتد اما برای درد کمتر در زمان ترک می توانید مصرف سبزیجات و میوه ها را در اولویت خود قرار دهید. مصرف آب و میوه های آبدار در این دوران بسیار مهم است. مصرف پروتئین های مهم مانند گوشت و ماهی بسیار در این دوران کمک کننده می باشد.
ترجیحا در این دوران غذاهایی مصرف کنید که با روغن های گیاهی تهیه شده باشند. خیلی مهم است که در این دوران ورزش و مدیتیشن را در اولویت خود قرار دهید.
کمیکال چند روز در بدن می ماند؟
برای ترک به دلیل شیمیایی بودن این ماده و خاصیت غیر طبیعی بودن باید دوره زمانی 6 تا 10 هفته (بسته به شدت اعتیاد و میزان مصرف و وضعیت جسمانی هر فرد) به فرد معتاد فرصت دهید تا بتواند کمکم این ماده مخدر را ترک کند.
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
من 4 یا 5 ساله کمیکال مصرف می کنم و الان یک هفته است مصرفمو کم کردم اما درد دارم زیاد . برای ترک کمیکال چه بخوریم؟