یکی از مواد مخدر خطرناک در جهان مخصوصا در امریکا، کوکائین است. در مقاله امروز کمپ ترک اعتیاد فرمانیه به بررسی اعتیاد به مواد مخدر کوکائین و علائم ترک کوکائینو همچنین بهترین روش ترک کوکائین میپردازیم.
کوکائین چیست؟ (مواد مخدر کوک چیست ؟)
مواد مخدر کوکائین آلکالوییدی است که از برگهای درخت کوکا استخراج میشود. کوکائین یک ماده ی مخدر صنعتی می باشد. این ماده به صورت منشورهای کوچک متبلور میشود و بسیار کم در آب محلول است ولی در الکل و اتر کاملا حل میشود. مواد تشکیل دهنده کوکائین از برگ گیاه اریتروکسیلون کوکا (Erythroxylon coca) همان گیاه کوکائین از دوران باستان در آمریکای جنوبی برای مراسم مذهبی، جادوئی، اجتماعی، شادی آوری و پزشکی (اغلب به طور قابل توجهی برای افزایش تحمل، بالا بردن احساس خوب شدن، کم کردن خستگی و بالا بردن قوای جسمی، ایجاد سرخوشی و کم کردن گرسنگی) مصرف میشد.
کوکایین در دمای ۸۹ درجه سانتیگراد ذوب میشود. املاح آن در پزشکی استفاده میشوند و از مهمترین آنها کلریدرات کوکایین است. کوکایین همچنین یک بیحس کنندهٔ موضعی و ضد درد میباشد و بیشتر در چشم پزشکی جهت بیحس کردن قرنیه استفاده میشود.
جویدن برگهای کوکا (ماده مخدر کوک) به منظور بالا بردن تحمل یک مقدار مصرف روزانه معمولی تا حدود ۲۰۰ میلی گرم را فراهم میکند. در اوایل دهه 1900، کوکائین خالص عامل اصلی فعال در بسیاری از تونیکها بود و اکسیرهای توسعه یافته برای درمان انواع مختلف بیماری ها و حتی یک ماده در فرمولاسیون اولیه Coca-Cola استفاده می شد.
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
عوارض کوکائین چیست ؟
نکته مخاطره آمیز این است که اگر چه باز رهایی از کوکائین کیف سریعتر و بهتری را ایجاد می نماید، اما خطرناکتر است و احتمالا آثار قوی تر و مخرب تری بر جای می گذارد. یکی از معتادین به کوکائین خطر مصرف کوکائین را به مانند “بیرون پریدن از هواپیما بدون اطمینان از باز شدن چتر نجات” توصیف کرده است.
مصرف مواد کوک حتی پس از عمل باز رهائی از نظر جسمانی آثار سوئی بر جای نمیگذارد. یکی از عوارض متداول اثرات کوک مور مور شدن پوست بدن است که طی آن احساس میشود روی پوست بدن حشراتی حرکت میکنند، اما آثار جسمانی دیگر آن بسیار کم است.
مطلب مرتبط : عوارض مصرف کراک
تاثیر مصرف کوکائین بر روی مغز
اثرات کوک بر ذهن و مغز انسان است. در حالی که مصرف کنندگان هروئین بدن خود را از بین میبرند مصرف کنندگان مواد کوک احتمالا با خطر دیوانگی مواجه می گردند. در شرایط عادی تغییرات شیمیایی موجود در مغز سبب عکس العمل ما در مقابل موقعیت های خاص می شوند که موجب انگیزه ی ما برای خوردن، عشق ورزیدن و فرار در مواقع خطر است. به نظر می رسد که مواد مخدر کوکائین تاثیر مستقیمی بر ساخت و کاربرد اجزای تشکیل دهنده ی فرستنده های اصلی شیمیایی مغز دارد و در نتیجه ماده مخدر انگیزه های اساسی را در معتاد کنترل می نماید. با ادامه ی مصرف ماده مخدر کوکائین تمایل خود را به جنس مخالف (بدین معنی که از مصرف کوکائین لذت جنسی می برید اما به داشتن روابط جنسی علاقمند نمی باشید) غذا، آب و حتی ادامه حیات را از دست خواهید داد و تمام خواسته های شما بیشتر در بدست آوردن کوکائین خلاصه میشود. در این مرحله مغز شما کاملا در قلاب اعتیاد اسیر شده است، اعتیادی که خانمان سوز بوده و زندگی فرد را به تباهی می کشاند.
دکتر مارک اس گلد رئیس تحقیقات در بیمارستان فیراوکز در شهر سامیت از ایالت نیوجرسی، موسس بیمارستان ملی کوکائین که در سال اول تاسیس به چهارهزار درخواست تلفنی برای کسب اطلاعات در مورد کوک مواد مخدر پاسخ داده است، یکی از سه کارشناس برجسته کوکائین در آمریکا است.
دیگری دکتر رونالد ک زیگل که اخیرا به دنبال نه سال تلاش اولین مطالعه کاملا علمی خود را بر روی مصرف کنندگان دائمی مواد کوک انجام داد، و سومین آن ها دکتر دیوید اس اسمیت است که برای مداوای قربانیان مواد مخدر کلینیک عمومی اش بری را تاسیس نمود. سه کارشناس برجسته یاد شده همگی بر آنند که کوکائین از آنچه که قبلا ذکر میشد خطرناکتر بوده و پزشکان هنوز از چگونگی تاثیر این ماده مخدر در بدن و اینکه کدامیک از مصرف کنندگان در پی مصرف آن مواجه با مشکل می شوند آگاه نمی باشند.
آنان همچنین معتقدند که کوک ماده مخدر اعتیاد آور است، در حالی که بسیاری از مصرف کنندگان هنوز عقیده دارند که کوکائین نه اعتیاد آور و نه بویژه خطرناک است. تمامی شواهد دال بر اثبات اندیشه خطای آنان و اینکه وکوکائین اعتیاد آور و مرگبار است می باشد. تاکنون مصرف این ماده مخدر عمدتا به ایالت متحده آمریکا محدود بوده، اما منافع حاصل از خرید و فروش و نیز موقعیت اجتماعی آن نشان می دهد که در آینده ی نزدیک از بازاری جهانی برخوردار خواهد گردید. معاون وزارت خارجه امریکا آقای جان توماس بر آورد نمود که در سال 1985 قاچاقچیان رقمی معادل ده تن ماده مخدر کوک ن به اروپای غربی وارد خواهند نمود و هربار که گزارش می شود یکی از هنرپیشگان سینما کوکائین مصرف می نماید، احتمال گسترش مصرف آن فزونی می یابد.
علائم اعتیاد به کوکائین
از جمله اثرات مصرف کوکائین آن است که مصرف کنندگان کاکوئین هیجان زده و بی حوصله بوده و ممکن است دچار تخیلات و اوهام گردند. آنها احساس میکنند که بر روی پوست بدنشان چیزی در حال خزیدن است. معتادانی که کوکائین را از راه بینی مصرف مینمایند یا دود آن را فرو میبرند غالبا آبریزش بینی دارند.
مصرف کنندگان این ماده مخدر تنها یک هدف در زندگی دارند و آن بدست آوردن مصرف کوکائین است. آنان کار خود را رها می نمایند. تمام پس اندازه خود را خرج می کنند، خانواده خود را ترک میگویند. دوستان خود را از دست میدهند. سرگرمی های قدیم خود را کنار می گذارند و به روابط احساسی و عاطفی دیرین خودآگاه عمدا صدمه میزنند.
احتمالا بسیار مرموز شده و برای بدست آوردن کوکائین به دروغ و دزدی متوسل می شوند و تعهداتی را می پذیرند که قادر به انجام آن نمیباشند. خواب آنها ممکن است مختل شده و احتمالا با مشکلات مالی شدید روبرو گردند و بالاخره آنها از نظر ظاهری نامرتب، کثیف و لاابالی به نظر میآیند. گاه امکان دارد بخاطر همراه داشتن کوک مخدر و یا حمل آن از مرزهای گمرکی و یا خرید و فروش آن تحت تعقیب قانون قرار گیرند.
عوارض کوکائین چیست؟ (دراز مدت)
عوارض مصرف کوکائین در بلند مدت، لرزش بدن و افسردگی روانی است.کوک مخدریست که با مصرف مداوم از راه بینی به بافت پوششی داخل بینی و نیز شش ها صدمه میزند. مصرف کنندگان کوکائین غالبا اشتهای خود را از دست داده و لاغر میشوند و پس از چندسال مصرف، که ابتدا بدون خطر به نظر میرسد، علائم بیماری و مشکلات جدی بهداشتی در آنها ظاهر میگردد.
عوارض ترک کوکائین
افسردگی، خستگی و بی خوابی از جمله اثرات ترک کوکائین می باشند.
معمولا برای اثبات ترک تست اعتیاد میدهند اما اگر برای شما سوال است که برای آزمایش عدم اعتیاد باید ناشتا بود؟ مقاله دیگر کمپ فرمانیه را بخوانید.
روش ترک کوکائین
علیرغم اینکه بسیاری از مصرف کنندگان ماده مخدر کوکائین آن را اعتیاد آور نمی دانند، این ماده مخدر اعتیاد آور است. گروه قلیلی از پزشکان خانوادگی در مداوای بیمارانی که با این مشکل روبرو می باشند تجربه دارند، لذا اینگونه بیماران برای دریافت کمک های پزشکی بایستی به مرکز ترک کوکائین تخصصی رجوع نمایند. اگر چه در اینگونه موارد رجوع به متخصص توصیه شده است. اما با استراحت در یک محیط آسوده آرام مانند کمپهای ترک اعتیاد مدرن و بی دغدغه که هزینه کمپ ترک اعتیاد خصوصی آن برای شما مناسب باشد امکان ترک کوکائین فراهم میشود.
همانند دیگر اعتیادها، به هنگام ترک، تشخیص علل شروع اعتیاد از اهمیت بسزائی برخوردار است. اگر در شرایط و فشارها تغییری ایجاد نگردد احتمالا معتاد بلافاصله پس از ترک دوباره مصرف مواد کوک را شروع مینماید.
مدت زمان ترک کوکائین در کمپ بستگی زیادی به نظر کارشناسان و مشاورین اعتیاد دارد. ابتدا باید شرایط فرد مصرف کننده بررسی گردد. کمپ وی آی پی تهران فرمانیه، آمادگی دارد برای کمک به ترک اعتیاد به این ماده مخدر مشاورههای لازم را به کسانی که درگیر این ماده هستند، ارائه دهد تا بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد را پیدا کنید.
مطلب مرتبط: همه چیز درباره اعتیاد به الکل و روش قطع مصرف در کمپ ترک اعتیاد
برای مشاوره همین حالا با مرکز ترک اعتیاد فرمانیه تماس بگیرید:
عوارض بعد از ترک کوکائین چه جوری میشه کمتر بشه من خیلی درد دارم و همش هم دوش آب سرد میگیرم اما بهتر نمیشم